charlotterudenstam

Är dina orgasmer gröna?

Att älska behöver inte nödvändigtvis innefatta penetration. Det kanske är något Hannah och Hugo kan lära sig? Jag läser i Dagens Nyheter o...

Att älska behöver inte nödvändigtvis innefatta penetration. Det kanske är något Hannah och Hugo kan lära sig?

Jag läser i Dagens Nyheter om ett par i Brooklyn som har grönt sex. Alltså som anpassar sitt sexliv efter kvinnans fertilitetscykel och därmed låter bli att använda hormoner (p-piller) och latex (kondomer). Så i stället för att på konstgjord - och icke miljöanpassad väg - se till att inte bli med barn, väljer Hugo och Hannah gröna orgasmer. (Något som miljönörden Hannah är supernöjd med, något som Hugo suckar en del över och som katolska kyrkan - av helt andra skäl - antagligen applåderar. Så här står det att läsa i DN-artikeln:

I början var det nervöst, medger Hannah.
Hon hade ätit p-piller i hela sitt vuxna liv och för henne var det en självklarhet att inte oroa sig över att bli gravid.
- I början kändes det som att kasta sig ut från en höjd utan skyddsnät. Det blev ganska lite sex då ... Men i dag vet jag att metoden fungerar.
Hela familjen dunsar ner i sängen och Oliver tjuter glatt i högan sky när hans mamma hissar honom mot taket. Maken Hugo har hela tiden surmulet hållit sig i bakgrunden. Det är tydligt att "grönt" sex inte är hans passion.
Beslutet om en ny ekologisk preventivmetod har tydligen inte varit hans. Han har fått haka på sin frus ambitioner och han gör det inte utan att knorra.
- Det är just när Hannah är som mest fertil, som jag får mest sexlust, säger Hugo. Vi funkar som djur, ungefär. Det är kämpigt att hålla sig ifrån sex när man vill ha det som mest.
- Äh, skrattar Hannah och stryker honom över ryggen. Det är en utmaning - man får helt enkelt lära sig att vara lite mer kreativ.

Så pratar hon vidare om hur vi i ett modernt samhälle har blivit vana vid att få allt vi vill ha, utan några hinder. Det är dags att börja tänka om, tycker hon. Fastän det är svårt.
- Vem har bestämt att man ska kunna ha sex varje gång man vill? En grön orgasm är värd mer för mig. Den får mig att känna mig ansvarsfull mot både mig själv och miljön.

Vad är då hemligheten med Hannah och Hugos sexliv. Jo, en gammal beprövad metod (som flera av mina kompisar använde redan på stenåldern), nämligen att mäta temperaturen (något förhöjd temp = ägglossning) och känns på konsistensen på slitsekretet (
när det är vått, glänsande och trådigt finns risk att bli med barn. När det är tjockt och torrare, går det att älska med ejakulation utan risker för framtida ättlingar.)
Det kallas för Billingsmetoden och jag har väninnor som menar att den har revolutionerat både deras sexliv och deras förhållande till sina kroppar. Att dagligen ta tempen och slidsekretet innebär ju en ökad kunskap och kan i förlängningen också innebär att ökat bejakande av den egna kroppen och sexualiteten.
Här är mer info om metoden:
preventivmedel.nu
familjeplanering.se
9manader.nuDet finns naturligtvis fler sätt att förhindra graviditet på ett grönt och miljömässigt sätt. Enligt min taoistiska qigongguru Ingrid Frideborgsdotter är detta en fungerande metod:


Bilden känns inte särskilt tao för mig, men ger ändå en ledtråd.
Massera brösten 360 varv varje morgon och kväll. Sitt gärna i skräddarställning och ha ena hälen mot skötet. Knip en del med pc-muskeln (tror bara det behövs några stycken). Efter ca 2 månader upphör menstrationen. Mensuppehållet pågår så länge du fortsätter massera brösten, nu räcker det dock med 100 varv morgon och kväll. (Ingrids bröst är helt knölfria - så massagen är också förebyggande mot otäckheter i brösten. En välkommen bonus!)Related

tao 6476881372938175115

Skicka en kommentar Default Comments

  1. En annat miljövänlig metod som också kan kombineras med NFP kunskap är livmodertappspessaret Femcap och pessargelen Contragel grön. Den kan man också använda för att BLI gravid om sperman inte är perfekt.
    Hormoner är bedrövligt för sexualiteten, hälsan och miljön.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item