charlottecronquist

Fem minuter minskade klamydia 40 procent.

Hon har nog säkert sex... Ibland är det små insatser som räknas. Fem minuter telefonsamtal i månaden räckte för att ändra unga fattiga tje...

Hon har nog säkert sex...

Ibland är det små insatser som räknas.

Fem minuter telefonsamtal i månaden räckte för att ändra unga fattiga tjejers sexbeteende.

De som blev uppringda valde säkrare sex, mindre sex på fyllan och fick mindre klamydia.


När Vetenskapsradion berättade om den här undersökningen blev jag glad. Att göra något enkelt och hands-on och sedan se att det verkligen funkade.
Det kändes som en bra att se om telefonsamtal kan ändra beteenden.
Ungefär 700 fattiga tjejer, de flesta 18 år, i Atlanta i USA blev uppringda av hälsocoacher  en kvart i kvartalet. Den ena gruppen fick samtal om säkrare sex och den andra om hälsosammare mat.
– Det vi framförallt försökte göra var att förstå vilka hinder som fanns för säkrare sex, säger Ralph DiClemente, en av forskarna bakom studien.
Den bästa tiden att ringa var på fredagar och lördagar, strax innan tjejerna skulle få ut. Efter ett och ett halvt år hade de tjejer som fått prata regelbundet om sex oftare sex med kondom, var mindre berusade och klamydia minskade med 40 procent.

Related

säkert sex 8684354229389018607

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item