charlotterudenstam

Inte utan min behå.

Gillar du att behålla behån på när du älskar? I så fall är du inte ensam. En brittisk enkät visar att nästan hälften av kvinnorna föredr...Gillar du att behålla behån på när du älskar?
I så fall är du inte ensam.

En brittisk enkät visar att nästan hälften av kvinnorna föredrar att ha något klädesplagg på sig när de ska älska. Och de gör det för att höja självkänslan.Tänk så mycket osäkerhet det finns i världen. Tänk så lätt det är att förstora vad som skulle kunna vara små eller inga problem. Som det här med utseendet. Du ser ut som du gör. Det enklaste vore ju att helt enkelt acceptera det.
Men för många är det svårt. Spegeln är snarare en fiende än en vän. Och ett sätt att dölja hur kroppen verkligen ser ut är ju att… delvis dölja den. Frågan: Vad kommer min partner att tycka om mina bröst… kan du slippa genom att ha på en läcker behå… och sedan kan du överföra den typen av fråga till alla kroppsdelar som du har synpunkter på. Gömma dem och så känna dig snyggare.
Fast de engelska männen ville gärna ha sina kvinnor nakna och om det inte funkade så var det plagg de föredrog en sexig negligé, medan kvinnorna själva alltså helst valde en behå.
Att kvinnor är rädda för hur deras partner ska se dem, eller till och med att de ska se dem, belystes (!) av det faktum att två tredjedelar av kinnorna föredrog att älska i mörker, medan det bara gällde en tredjedel av männen.
Andy Barr, som är marknadschef på MyCelebrityFashion.co.uk, said:
– Den här forskningen har verkligen gjort tydligt hur viktiga kläder för kvinnor att känna sig säkra i sin kropp.
Eftersom så många kvinnor känner sig sexigare med något på, innebär att kläder kan förstärka kvinnans självbild.
Nu ska du som läser komma ihåg att det som säljs på Andy Barrs sajt är kläder… så neutral kan han knappast kallas. Och jag har inte sett frågorna som ställde. Bara de svar de velat förmedla till världen. Och detta var alltså den passande slutsatsen.
Drygt 1500 personer ingick i undersökningen.

Related

undersökning 6271847652150074965

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item