charlotterudenstam

Intimkirurgin ökar. Tyvärr.

Varför operera bort delar av det vackra och magiska?   Jag läser i Aftonbladet att det blir allt vanligare med intimkirurgi. Och att vi...

Varför operera bort delar av det vackra och magiska? 


Jag läser i Aftonbladet att det blir allt vanligare med intimkirurgi.
Och att vissa kirurger uppskattar att det är dubbelt så vanligt i dag som för fem år sedan.
Oftast handlar det om kosmetisk kirurgi, alltså att en person vill ”rätta till något” som inte känns bra.
Vanligast av allt verkar vara kvinnor som vill snygga till sina inre blygdläppar.

Jag vill inte sätta mig till doms över någon som skäms över formen på sina inre blygdläppar. Jag kan bara säga att jag tycker att det är sorgligt med kvinnor som väljer att låta kniven gå av kosmetiska skäl. 

Det kan tyda på en djup osäkerhet och att deras kärlekspartners skulle vara utseendefixerade, också när det gäller deras inre blygdläppar. Inte troligt säger jag då.
Min man Alexander fotograferar regelbundet kvinnors sköten och av bilderna gör han konst som publiceras på vår sajt vaginarts. Han har sett många kvinnosköten på nära håll. Och det som bidrar till hans fascination är att varje kvinna är unik. 

– Kvinnor tar kontakt med vaginarts och säger: Tack för bilderna och texterna, nu förstår jag att jag ser normal ut, säger Alexander.

Upplevelsen många har är att deras kön ska se ut som i skolboken eller porrfilmen. Men i själva verket finns det alla möjliga storlekar, färger och former. Det är vanligt med inre blygdläppar som är assymetriska, som sticker ut mer eller mindre. Men att det är något skrämmande med det som sticker ut lite, dessa vackra, sinnliga former, är alldeles uppenbart. I Australien räknas det som grovt att visa bilder där de inre blygdläpparna syns. Så i vanliga herrtidningar med nakenmodeller retuscheras eventuella utstickande blygdläppar bort, för att bilderna inte ska klassas som hårdporr.

Och är det så att många kvinnor, som faktiskt ser bilder eller filmer med kvinnokön enbart ser symmetriska (och ofta rakade) kön är det ju inte konstigt om de tror att detta är det normala. Kvinnor har ju inte samma möjligheter att jämföra sina kön som män har.
Och är det så att du funderar på att ”rätta till” ditt underliv, tänk ett varv till. Vad är det du söker? Vad är det som gör dig osäker? Och vill du se mängder av (visserligen konstnärligt bearbetade) variationer på kvinnors kön, ta då en tur på vaginarts.

Och så här säger Aftonbladets sexexpert Linn Heed:
– Det är jättesynd, förfärligt och tragiskt. I dag är det väldigt lätt att hitta jämförelseobjekt. Många unga formar sina föreställningar om hur de ska se ut utifrån porr och all den exponering av sexualitet som finns. Mår man psykiskt dåligt måste man ta till andra sätt att må bra och komma tillrätta utan att lägga sig under kniven.

Related

vaginarts.com 6384852405904772745

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Jo, man kan si tyvärr..
  likevel, her sitter jeg og har gjort et slik valg. og angrer meg aldeles ikke!
  I en alder av 48 år var det et gjennomtenkt valg. En lang prosess. Og tro meg. Jeg hadde prøvd å bli venner med meg selv, over flere år.
  Og det var nettopp slik som du beskriver her, jeg hadde ingen referenserammer å forholde meg til om hvordan andre kvinner ser ut. Eller hva menn får se når de er sammen med ulike kvinner. Men jeg hadde erfaring av at menn stivnet litt til, kikket på meg, undret seg over det de så.. liksom de sa uten ord, " oj er det slik du ser ut... "
  og dét var ikke direkte befordrende for seksuell fri lek. Og jeg begynte å bli flau. Skjemmes, kanskje ser jeg annerledes ut? det ble til og med vanskelig å vise seg blant kvinner på offentlig bad...
  Min elskede, en vakker varmhjertet mann forsto meg så godt, selv om han syntes jeg var aldeles vakker som jeg var. Sammen prøvde vi å finne inn til min egen aksept og kjærlighet til meg selv.
  Noen ganger sitter det dypt. Fordi det er dype, gamle mønstre som styrer.
  Idag er jeg så glad og fornøyd, jeg føler meg trygg, jeg kan bade naken, gå i badstu uten generende tanker på hva jeg viser fram, sole naken, elske med flere.. uten blygsel.
  Takk til gynekologen som tok meg alvorlig og gjorde kort prosess.

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item