charlotterudenstam

Tantriskt förspel: Var en gentleman!

Ett ställe för tantrisk älskog? Jag minns en scen i en svensk film, jag tror det var Hannes Holms ”Det blir inte alltid som man tänkt s...


Ett ställe för tantrisk älskog?

Jag minns en scen i en svensk film, jag tror det var Hannes Holms ”Det blir inte alltid som man tänkt sig”.

Paret har varit tillsammans länge, det har gått slentrian i älskogen, men ibland måste de ju göra det. Så han spottar lite på sitt finger och börjar gnida (anar vi bara) hennes kön en liten liten stund, för att sedan tränga in i henne.
Ett förspel på en minut.

Vill du älska tantriskt får du ha en helt annan attityd – och lägga tid, kärlek och omsorg på förspelet.

I går var vi på en workshop på Natha yoga här i Malmö som hade rubriken Det tantriska förspelet. Vi var så klart där. Det är intressant att se hur olika traditioner närmar sig det tantriska.

Tantra är så mycket mer än kärleksakten och kärlek, men här ska jag säga lite om just det. Enkelt handlar förspelet om att bygga upp sexuell energi som leder till att paret kan älska länge och långsamt och uppleva kåthet i flera dimensioner. Därför är de viktigt att män som vill praktisera tantrasex tränar på att hålla tillbaka ejakulationen, för när mannen väl har kommit, tja, då tappar han i energi och det roliga är över.

Tantriker strävar efter att behålla förälskelsekänslan i relationen, att inte låta älskogen bli slentrianmässig genom att fortsätta att verkligen uppskatta varandra, att var uppfinningsrik och att ge tid för älskande och förspel.

En tantriker strävar efter att ge til sin partner och vill få honom henne att må bra och känna sig lycklig.

Och det är här gentlemannen kommer in. Tantriker menar att det är bra att stärka polariteten mellan det manliga och kvinnliga. Att mannen ska få vara riktningen, det maskulina, den som håller kvinnan och att kvinnan ska få vara energin, får vara kärlet och det mottagande.

Och en gentleman vill verkligen ge sin kvinna njutning. Han ska möta henne som den gudinna hon är, och röra henne på sätt som hon tycker om. Och när hon tar emot ska hon kunna göra det helt och fullt, slappna av i upplevelsen och njuta – och gärna markera att hon njuter genom ljud och rörelser. Mmmmm…

Och givetvis ska kvinnan också ge till sin partner. Men ordningen är alltså viktig. Det är mannen som ska göra ge… och kvinnan som ska få ta emot.

I den tantriska kärleken är det vägen, processen, varandet som är i fokus, inte målet (orgasm). Båda parter behöver vara närvarande, och närvaron gör det lättare att kontrollera den sexuella energin.

För att bli en tantriker är det bra att fördjupa kärleken, tilliten och närheten i kärleksrelationen. Att väcka upp mod och nyfikenhet. Att ha tålamod. Att vara kreativ.
Att ha ett bra självförtroende.

Och några ord på vägen till det kan vara:
  • Ha en attityd där du blir kär i din älskade varje dag. Möte honom/henne som en ny människa varje morgon, möt nyfiket din älskade… hon eller han förändras varje dag.
  • Undvik rutiner i förspelet, gör ni på samma sätt varje gång är det en alarmsignal… det kan vara ett tecken på att den sexuella energin är på upphällningen och då behöver ni göra något.
  • Älska på andra platser än på de ni brukar
  • Öka livsenergin och därmed den sexuella energin genom att exempelvis meditera eller göra yoga, då frigör ni energi i kroppen.
  • Träna på avslappning.
  • Ge eller ta emot yonimassage, som tar bort blockeringar i och runt skötet.
  • Använd afrodisiaka, örter eller mat som höjer den sexuella energin.
  • Undvik viagra.

Fortsättning följer… med mera konkreta tips.


Related

tantra 3147630967259803618

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item