charlotterudenstam

Känna tacksamhet.

När kände du dig tacksam senast? Händer det dig varje dag, ibland eller aldrig? Jag tror att världen skulle må bra av lite mer tacksamhet...När kände du dig tacksam senast?
Händer det dig varje dag, ibland eller aldrig?
Jag tror att världen skulle må bra av lite mer tacksamhet. Kanske du också?

Jag fick idén att skriva om tacksamhet i dag och jag googlade runt lite. Mest hamnade jag på kristet orienterade webbsidor. Men det var inte riktigt det jag var ute efter. Jag ville ha något annat, något som känns närmare just mig.
Så jag fortsatte, jag kollade på en del citat, till exempel från Oprah Winfrey som har sagt:
”Till slut insåg jag att vara tacksam för min kropp, var nyckeln till att ge mer kärlek till mig själv.”
Och jag såg någonstans hur någon ville lära barn att känna mer tacksamhet…
Vad jag är ute efter är att tacksamhet är viktigt för mig och att jag känner det mer och mer. Jag kan känna tacksamhet för stora saker och små saker. Och för mig blir världen lite bättre att leva i när jag vågar och vill känna tacksamhet. Alltså, jag uppmärksammar gärna saker att känna tacksamhet för, istället för att ge stor plats åt det som är negativt.
Och jag är övertygad om att det är bra. Häromdagen skrev jag om glädje. Jag tror också det är kanonbra att välja glädje.
Häromdagen fick jag med mig Alexander på en promenad i snön. Jag kände både tacksamhet och glädje över att han ville följa med mig ut. Solen sken, det var vindstilla, några minusgrader och snön gnistrade. Det var så vackert. Det var så underbart. Tänk att jag fick gå där tillsammans med min man, känna hans hand i min… Härligt.
Och jag talar mycket om det där med glädje, att se möjligheter, att känna tacksamhet. Ibland blir han lite trött på mig, säger att utveckling ofta sker utifrån missnöje. Ja, det är möjligt att en del utveckling sker från missnöje, irritation eller att någon är fly förbannad över något.
Jag tror ändå att det är välgörande att bli glad över saker, även små saker och att känna tacksamhet och att göra det varje dag. Jag tror att det är bra för mig personligen och för alla runt omkring mig. Jag tror att det är bättre att jag osar glädje och lycka än att jag osar missnöje och missunnsamhet. Och jag tror att det har betydelse.
Jag hade en lång period i mitt liv då jag nästan inte kände någonting. Då var livet så oerhört tråkigt. Sedan har jag haft stunder som präglats av mörker och irritation och av att världen varit dum. Hur kul har det varit? Inte särskilt!
Nu kan jag glädjas åt Snögudinnan jag skapade i vår trädgård i går, åt att vi i går kväll satt och adventsfikade tillsammans, Alexander, Stella, Josefine och jag.
Jag har en tacksamhetsbok som just nu är lite inaktiv. Meningen är att jag ska skriva tre saker som jag är tacksam för varje dag. Jag har snott idén rätt av från Opraha Winfrey. Kanske har jag blivit slö för att jag känner så mycket tacksamhet?
Men det kanske är just i dag den ska aktiveras?
Köpen en vacker anteckningsbok vetja, och skriv tre saker att vara tacksam för varje dag. Jag tror att det kan påverka ditt liv på ett bra sätt.

Tre saker som jag hittills är tacksam för i dag.

1. Att jag fick idén till det här blogginlägget.
2. Att Alexander kom med härligt kaffe till mig (nymalda kaffebönor).
3. Att det fortfarande finns snö kvar på marken runt vårt hus.

Related

tacksamhet 7575043975022480264

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Underbart inlägg Charlotte!!
  och jag är själv jättemycket inne på liknande tankar... varm kram i den mysig vintern och jag är just nu tacksam för:

  1.Den vita vackra snön som ger mig en känsla av renhet.
  2. Att jag nyss haft 4 underbara inspirerande dagar med en väninna
  3.Att jag idag har egen tid att njuta av
  4. Att jag känner mig upplyft och befriad genom nya djupa insikter..

  SvaraRadera
 2. Tack underbara Charlotte för dina härliga tänkvärda inlägg.
  Jag är tacksam över de människor jag möter som berikar mitt liv, att jag idag vågar möta dom, att jag vågar möta mig själv och göra det som är rätt för mig även när det stormar runt omkring mig.
  varm måndagskram

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item