charlotterudenstam

Och så kom ett nätverk flygande.

Det går snabbt i mitt liv. Jag ber om något – och så vips materialiserar det sig. Tillvaron är magisk (bara du vill se det). Under 2009 oc...


Det går snabbt i mitt liv.
Jag ber om något – och så vips materialiserar det sig.
Tillvaron är magisk (bara du vill se det).

Under 2009 och 2010 har jag deltagit i två utbildningar för kvinnor som är företagare (Det ena i regi av Malmö Nyföretagarcentrum och det andra Mod, passion, jonglör). Det har gett mig en massa kolleger och vänner. Inspiration, motstånd, möten, utveckling, allt i en salig blandning.


Det är i de rummen jag gått från att tänka ”Ska jag ge ut Ingen skam i kroppen – frigör din sexuella kraft” till att faktiskt göra det. Det är i de rummen jag börjat öppet definiera mig som en person som jobbar med passion, lust, relationer och sexualitet. De där rummen och kvinnorna i dem (och några män) har bidragit till att jag blivit tydligare för mig själv och vågat stå för den jag är.


Parallellt har jag sökt mig till olika nätverk, där jag inte riktigt känt mig hemma. Det har känts som att de har förutsatt att jag uteslutit viktiga delar av mig själv. 


I början av hösten stötte jag på ett nätverk som kändes rätt: Business in heart. Och jag deltog några gånger både som föreläsare och gäst. Och får några veckor sedan beslutade jag mig för att göra slag i saken och gå med.

Några dagar senare ringde en av grundarna och berättade att de hade beslutat sig för att lägga ner gruppen i Malmö. Det kändes ju lite snopet. Och samtidigt var det kanske en mening med det. Jag har förstått att de under en period kämpat för sin överlevnad.
Nåväl. I onsdags deltog jag i en avskedslunch för nätverket i Malmö. Det var en mysig måltid på Miamarias. Och då sade jag ungefär så här: Jag skulle vilja vara med i ett nätverk, men har inte riktigt hittat ett som passar mig. 

Och ett kvinnonätverk som business in heart hade kunnat fungera väl för mig, om det varit fler medlemmar.

Så kommer jag hem. Jag öppnar min mejl och ser att jag har blivit utsedd till ambassadör för kvinnors företagande, tillsammans med 918 andra kvinnor som är företagare, riket runt.
Jag skrev om det på Facebook och fick en massa grattis. Ganska snabbt visade det sig att flera av mina bekanta också fått samma jobb. Flera av oss har setts till exempel på Facebookluncher och i de där utvecklingsprogrammen jag gått i. Jag började inse att jag nu kommer att ingå i en ny gemenskap.
(Mina nya kolleger blir bland annat Carina Månsson, Eva-Christin Arkenlund, Maria Kullberg och Isabella Jansson )
Men polletten trillade inte riktigt ner förrän två vänner skrev: ”Det bästa med ambassadörskapet är nätverket och att vi ambassadörer får ut så mycket av varandra.”
Då insåg jag: Två timmar efter att jag bett om ett nytt nätverk som skulle passa mig som hand i handske… tja… då var jag en del av ett sådant.
Magiskt.
När var din tillvaro magisk senast?

, ,

Related

närverk 1963466808013687967

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Den sonm söker finner! Grattis till din utnämning! Det behövs fler företagande kvinnor.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item