charlotterudenstam

Rensa ut skiten.

Jag tror att vi samlar på oss onödigt mycket skit. Både bokstavligt och bildligt. Alltså vi samlar på oss en massa inre smuts och vi samlar...


Jag tror att vi samlar på oss onödigt mycket skit. Både bokstavligt och bildligt.
Alltså vi samlar på oss en massa inre smuts och vi samlar på oss en massa prylar.
Och ibland behöver vi gallra ut en del, rensa, få bort en del av det.

För några dagar sedan genomförde jag en rejäl inre rensning. Det skedde under en vägledd meditationoch jag kände bokstavligen hur skiten forsade ur mig. Jag fyllde på med röd närande jordenergi och släppte det jag inte längre behöver. Och det var en väldig massa, just den här gången. Jag har gjort den här typen av meditation flera gånger, ändå var denna upplevelse ny. Det var verkligen mycket som skulle ut. Och den starkaste utrensning skedde av negativa bindningar till nära och kära och av en väldig massa rädsla.
Efteråt kände jag mig rätt utmattad. Tänk att energiarbete kan ta så på krafterna! Och samtidigt var det väldigt skönt. Jag kände en ny lätthet i kroppen och jag kände att en del av den rädsla jag fortfarande går och bär på inte var där. Så himla skönt.
Och jag tänker på hur viktigt det är att vi rensar gammal skit lite då och då. Att vi inte lagrar det i kroppen. Och jag tror att detta även går att överföra till vår yttre tillvaro. De flesta av oss som lever i detta överflöd som västerlandet utgör har nog en väldig massa prylar som vi egentligen inte behöver. Och ibland tror jag att ting kan tynga. Och inte minst större ting, typ lägenheter, hus, bilar, båtar… det som räknas som kapital. Kanske det är så att det skulle vara bra för många av oss att rensa lite i röran. Att ta ett varv och se vad jag inte längre behöver. Skänka bort ett gäng prylar som någon annan kan ha större nytta än jag.
Jag blir en allt flitigare besökare på second-hand-ställen. Det känns skönt att veta att nu blir jag ännu en person som använder just den här skålen, eller just den här boken. Att sakerna verkligen kommer till användning, medan jag alltså kan ge det jag inte behöver vidare till andra.
Mindre prylar, mindre skräp, både yttre och inre… ger mer frihet. Håller du med om det?


Related

skit 6497394246129883076

Skicka en kommentar Default Comments

 1. ja visst holder jeg med!
  I et halvt år innen jeg flyttet fra Oslo til Åmål renset jeg. Gamle saker skulle bort. Gamle bininger løses. Gamle minner vekkes til liv, og sees i nytt lys. Sortering og veiing på det indre plan. Need, not need. Keep , not keep. Give away, throw.
  Det var deilig. Det var krevende. Et helt liv skulle sorteres.., og for hver en runde til gjenbruksstasjon eller miljøstasjonen føltes det lettere. fysisk og psykisk.
  Dette samboforholdet ville jeg starte med så blanke ark som mulig. Ikke la støvete, gamle saker og minner ligge og lage røre.. hverken inni eller utenpå- Inni tar mest tid. og reaksjoner kom og gikk , og de kommer fremdeles.
  Det er ikke gjort i et vindpust å forandre og rense, og jorde. det kan pågå gjennom hele livet, om man tillater.
  De smerter og sår som er skapt av mennesker kan kun løses sammen med mennesker. :-))
  La oss nyte vårens rene og lette vinder og la dem blåse gjennom våre hjerter som den blåser over marken, løfter på vissent løv og tørt støv!

  mette.

  SvaraRadera
 2. Låt vårens vindar blåsa rent i kropp o sinne.....inspirerande TACK! Chalotte och mette

  SvaraRadera
 3. Hej Charlotte!

  Blev nyfiken på meditationen som du nämner. Den skulle jag gärna vilja veta mer om. Nog behövs det rensas både "inne och ute"

  Bitte

  SvaraRadera
 4. Just den meditation jag refererar till leds av Marie Ek Lipanovska, du kan läsa mer om henne på http://marie-eklipanovska.blogspot.com/
  Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Så vackert du beskriver det, Mette! Kram

  SvaraRadera
 6. Super Blog Charlotte! Jag hittade dig i sammanhang av ett arbete jag skriver om ordet "skam".. Hälsar så gott från Tanja Wanderlust

  SvaraRadera
 7. Tack Tanja! Den feebacken gör mig glad! Du kan hitta mycket om skam och livsbejakande här! Lycka till,

  SvaraRadera
 8. Jag befriade mig själv förra året från en mängd materiella ting. Samtidigt startade jag den inre rensningen. Så skönt. Visst kommer det perioder då jag saknar pilla på örterna i trädgården, äta av vindruvorna från vinrankan och se magnolian blomma...men jag bär smaken, doften och bilden av blommorna i mitt minne, vilket är lätt att bära när jag slipper gräva, vattna etc...

  SvaraRadera
 9. Sofia, du har kommit längre än jag. Grattis till det! I helgen for vi till återvinningsstationen och lämnade en massa grejer... och varje gång det sker lättar trycket lite.

  SvaraRadera
 10. Underbara Gudinna!

  Jag hoppas kunna bjuda på många fler Energy Verktyg genom de vägledda meditationerna. Jag har tidigare själv inte riktigt förstått innebörden av energi. Jag börjar greppa det nu, att allt verkligen är energi. Tänk att jag lär mig läsa och kommunicera med det språket. Känns mäktigt. Det är det mest effektiva andliga frigörelsearbete jag någonsin stött på.
  Själv födde jag fram en död energi, jag kallade det för en energi abort, förra veckan under en Energy Coaching. Efteråt googlade jag och inom ett par minuter fann jag den, tro det eller ej, 300 år gamla energin jag bar på. Hon hette Mary Read och är av historiens mest kända kvinnliga pirater :-) Mary Read.... Vad gör jag, Marie, jo Readings. Mary Read dog med ett ofött barn i magen. Mary var en Pirate of the Caribbien. Och alla som hört mig berätta om pirater, piratflaggor och Johnny Depp borde vid det här laget ligga dubbla av skratt eller stå gapande av förvåning. Som han sa till mig "förvänta dig inget mindre än ett under". Detta är verkligen både underligt och ett under. Som jag längtar efter USA. Vad ska hända där tro?????
  KRAM!

  SvaraRadera
 11. Tack du underbara!

  SvaraRadera
 12. Jan Örtenblad29 april 2011 11:04

  Det är kanske kul för dig att du "befriat" dig från allt möjligt. Du borde betala dina skulder och lämna igen det du lånat innan du gör så. Dessutom borde du hålla de löften du givit. Som det är nu är du en tjuv och bedragare tills du gör upp med dem du är skyldig.

  SvaraRadera
 13. Jan, jag vet inte alls vad du syftar på. Jag vet inte ens vem du är. Om du har något personligt emot mig, så ta det gärna privat så svarar jag gärna. Allt gott Charlotte charlotte@lustochliv.se

  SvaraRadera
 14. Hej Charlotte.
  Du borde publicera min ursäkt till dig. Det var inte dig jag menade utan Sofia som fortfarande är tjuv och bedragare och för feg, tror jag, att stå för vad hon gjort.
  Det räcker inte med att säga att man befriat sig från allt möjligt. Skulder t.ex. visst kan man befria sig från dem men då måste det ske i samråd med dem man är skyldig.
  Som det är nu varnar jag alla för henne och all verksamhet hon är inblandad i. Måste man ha med henne att göra skall man se till att få betalt i förväg. Och tro aldrig på några löften! De blir i många fall aldrig uppfyllda. Hon är känd i stora delar av landet som en tjuv, bedragare och en som man inte kan lita på. Det finns fler i hennes närhet som jag heller aldrig skulle göra några som helst affärer med så akta dig för henne.

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item