charlotterudenstam

Vara i nuet. Mamma fan-klubben talar.

Maja reflekterar kring att vara här och nu. Jag börjar undra om jag har fostrat filosofer.  Albert reflekterar om att vara här och ...


Maja reflekterar kring att vara här och nu.
Jag börjar undra om jag har fostrat filosofer. 
Albert reflekterar om att vara här och nu. 
Och Maja sätter bild på det. 
(Två blogginlägg på en dag kanske är lite mycket, men jag blev så inspirerad av tre underbara varelser...)

Majas teckningar är så Wow, liksom. Och det säger jag både i rollerna av professionell människa och mamma. Jag ser fram emot böckerna som blir frukterna av Majas bok.
Det känns så häftigt med en dotter som vid 23 hunnit passa barn i Schweiz i ett år, ritat lyxbåtar och annat i Shanghai i nästan ett år, pluggat fyra år på Arkitekthögskolan, testat att vara sambo, dels med en älskad man och numera med en kompis, som startat aktiebolag och som lyckats fixa en finfin lokal mitt i Stockholm... och som ledig tid sitter med sitt skissblock och gör de mest fantastiska och tänkvärda bilder. Vilken kreativitet och jag gissar att "We'we seen nothing jet".

Och så har vi Albert, som kan kasta slängpussar varje morgon till Maja, eftersom han har en lägenhet med en solros i fönstret som ligger mindre än ett kvarter från Majas arkitektfabrik runt hörnet. Han ritar inte så mycket själv. Han tänker en massa. 

Reflekterar över livet och jag börjar undra om han, som vid 26 också hunnit med en massa och som bara har exjobbet kvar innan han kan kvittera ut sin ingenjörsexamen på KTH. Han gör kluriga experiment och tror ibland att han är en nörd.
Han har rest mer inåt än Maja och under en period var han verkligen en del av WoW-världen. Det är rätt länge sedan, så tiden med pizzakartonger och cocacolaflaskor är väl nästan preskriberad nu. 

När han var sju år ritade han en mystiskt bild som skulle föreställa hans bästa vän. Fröken frågade konfunderad vad bilden föreställde.

– Min hjärna, sa Albert glatt.

Och det är väl så det är. Albert använder den mycket och hjärna. (Hihi). Och han hittar klurigheter på nätet när han inte filosoferar alldeles på egen hand.
Så vill du ha bildfilosofi får du en god portion i Majas bok. Och vill du ha ord, foton och klipp-filosofi, tja då är Albertbloggen det givna valet.
Hälsar en helt opartisk mamma.

Puss barnen!

PS: Jag har ytterligare en filosof... och det är Stella. Men just nu tittar hon på Vänner efter två veckor nästan utan vänner i Nice. Så hennes blogg är tyst... och har varit tyst rätt länge (trist nog).
PS igen: Vad härligt det är att älska sina barn så mycket som jag gör. Grattis till mej <3

Related

Majas bok 8502121918771067715

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Maja ritade bilden på uppdrag av mig. 

  Den föreställer Sara (som fick den i födelsedagspresent i förra veckan) min nya (tränings)kompis. Hon önskade sig en kram och choklad, det fick hon - och ett Maja-original.
  Det var först efteråt som jag insåg att bilden också handlade om att leva i nuet. Eller att inte göra det.

  SvaraRadera
 2. Borde inte mammafanklubben vara ett ord?

  SvaraRadera
 3. Det kanske skulle kunna misstolkas? Att jag är en fan jävel mamma liksom?

  SvaraRadera
 4. Aha, det är därför jag inte hittar den på hennes blogg. Jättebra bild, hur som helst och det blir inte sämre av förklaringen. Filosofpuss till dej.

  SvaraRadera
 5. majas teckningar är helt underbara och jag ser också fram emot hennes böcker! :) 

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item