charlotterudenstam

7nycklar till en bra kärleksrelation: 5. Se era "problem" som en gemensam utmaning.

Judith Ansara och Robert Gass är amerikaner som arbetar med kärlek och relationer under devisen ”helig förening” (sacred union). De v...
Judith Ansara och Robert Gass är amerikaner som arbetar med kärlek och relationer under devisen ”helig förening” (sacred union). De vill bidra till medvetna kärleksrelationer och här är deras sju tips om hur du lyckas göra det.
Denna söndag är det dags för den femte nyckeln.
Tidigare nycklar finner du här.


En relation består av ömsom vin, ömsom vatten. Ibland strömmar allt, det känns kanon, vi är öppna för varandra, allt känns bra. Men så finns det dagar när det känns tungt och svårt, när det brister i kommunikation, när du eller din partner mular, är svår att få kontakt med.
Eller så möter ni något stort problem. Ett problem eller en utmaning som finns antingen i världen utanför eller inne i er relation. Det kan handla om allt från otrohet, bristande lust, bristande tillit, till att förlora ett jobb, råka ut för en kris... precis vad som helst.
Och det är då relationen prövas.
Speciellt jobbigt är det väl om det känns som att det är en allvarlig fnurra på tråden mellan er, om ni har hamnat i ett läge där ni skäller och gnäller på varandra, där ni häller ut all er egen frustration på er partner, när det känns som problemet är mellan er.

Och det är då Ansara och Gass kommer med en så fiffig lösning, eller kanske snarare ett fiffigt förhållningssätt. Så enkelt... och så intressant.
För tänk om ni kan placera problemet framför er båda, istället för emellan er. Då uppstår något helt nytt. Ni kan se problemet från ungefär samma perspektiv och förmodligen blir det lättare att finna en gemensam lösning.

Så här säger amerikanerna alltså:


Kom ihåg ditt åtagande när ni har det svårt

När du och din partner möter en utmaning är det bra om ni sitter vid vid sida och låter era skuldror beröra varandra när ni diskuterar saken. 
Det påminner er om kontakten mellan er och placerar problemet framför er, istället för mellan er.

Testa! Berätta gärna hur det gick. Lycka till.


Här får du en bonus. Ett klipp som jag gjort om svartsjuka och hur du kan hantera det.


Related

Robert Gass 7452187935371686028

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item