charlotterudenstam

Den bästa dagen

När jag vaknade i morse gjorde det fortfarande ont. Men smärta kan på sätt och vis vara skön. Det känns att jag lever. Och så har det bar...


När jag vaknade i morse gjorde det fortfarande ont.
Men smärta kan på sätt och vis vara skön.
Det känns att jag lever.
Och så har det bara blivit bättre.
Det här kommer att bli den bästa dagen (och sedan kan det bli så i morgon, och i morgon och i morgon också... )


Att komma i kontakt med min egen känslighet kan alltså göra ont i mig. I går kändes det som ett hårt tryck över bröstet. Jag lät det finnas där. Jag kände mig nyfiken på det. Det var ett av många bevis på att jag är levande. Väldigt levande.


Så valde jag Yogite som morgonte och vad är meddelandet? 


Jo: Meditate and let things come to you.


Jag hade valt att inte inleda dagen med att meditera. Jag hade valt att se till min krassliga dotter och ta en kopp te. Och i dag bröt jag inte ihop för det. Alltså, jag tog det inte som en allvarlig förmaning om att jag gjort något fel. (Vilket betyder att jag tydligen är lite mindre känslig i dag än i går.)
Jag gick upp till datorn och fann ett meddelande om Omharmonics meditationer. Naturligtvis handlade det om någon som ville sälja något till mig - men det ingick en tiominuters meditation som jag kunde ladda ner utan kostnad. Så det gjorde jag. Det som gjorde att jag klickade har delvis koppling till kursen jag gick i Silva UltraMind, som handlar om att få hjärnans vågrörelser att sakta ner till alfa-fart, för att komma i kontakt med kreativitet och flöde. Och detta Omharmonics verkar ha liknande bakgrundstankar.
Så jag satte mig i mitt gröna meditationsrum och lyssnade. Och då kom idén om att jag ska fixa till utseendet på bloggen seglande emot mig.
Jag har länge känt att temat inte känts riktigt bra. Så jag är sååå tacksam för att jag fick impulsen att göra något åt det.
När meditationen var klar kom nästa låt i min telefon - slumpvis - och det var Marie Fredrikssons gamla hit: Den bästa dagen.
Och då kändes det som att något inifrån ropade på mig: Charlotte, låt det här bli den bästa dagen. Och precis hörde jag Uno Svenningsson sjunga: Du är mitt solsken och min längtan.
Det här bara måste ju bli en bra dag. Och jag kan skapa den alldeles själv!

Namaste!

Related

yogite 4836186992254204245

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item