charlotterudenstam

Vi behöver få älska våra kroppar! #blogg100

Jag tittar på ett klipp med Sheila Kelley , som talar om hur viktigt det är för kvinnor att återerövra sina kroppar. Och jag håller med....


Jag tittar på ett klipp med Sheila Kelley, som talar om hur viktigt det är för kvinnor att återerövra sina kroppar. Och jag håller med.
Vi behöver älska våra kroppar. Vi behöver vara i dem. Dansa med dem. Se på dem. Titta på våra nakna kroppar.
– Att vara nakna till kroppen, hjärtat, själen och sanningen, som hon säger i klippet.
Det är 21 minuter långt och det är vart att se varje minut. Jag har själv varit i att inte gilla min kropp. Det tror jag praktiskt taget kvinna har varit med om - på ett eller annat sätt. Och Sheila Kelley visar på olika grader av förtryck mot kvinnors kroppar - från det mest brutala - som stening och våldtäkter, till det subitla - tuttchocker i kvällspressen.
Vi behöver verkligen ta tillbaka kärleken till våra kroppar.
När jag ser det här klippet - och jag har sett det ett par gånger - så inser jag (återigen) varför jag har skrivit "Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft" och varför jag tycker att det både är viktigt att prata om det - om alla aspekter av sex och lust - inklusive våldet, och varför jag också tycker det är viktigt att hitta tillbaka kroppen, njuta av den... och även dess sexuella möjligheter.

Sheila Kelley har gjort en massa saker, bland annat skrivit boken The S Factor: Strip workouts for Every Woman. Det låter ju så kuuuul!   Sheila Kelley is the author of The S Factor: Strip Workouts for Every Woman.

Undrar hur många som anmäler sig till en poole-dans kurs efter att ha sett det här klippet.
I inledningen till Ingen skam i kroppen berättar jag en sann historia. Du kan lyssna till den här. Och sedan kan du gå till spegeln och börja älska din kropp - precis som den är.

Jag är med i bloggutmaningen #blogg100 detta är inlägg 6. 

Related

sexualitet 5244519952377363838

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Nån poledancing blir det inte för mig del. Tyvärr. Men jag släppte taget och började älskade min kropp redan som 20 åring. Så viktigt att sluta ta in vad alla andra tycker.
  En människa blir otroligt vacker när hon ser på sig själv som vacker. En människa som inte ser sig själv som sexig är inte heller sexig. Allt kommer från det inre och där måste man börja våga älska sig själv :)

  SvaraRadera
 2. Om jag älskar min kropp vet jag inte. Men det är den kropp jag har och tycker är ok. Trivs ganska bra. Ska gå ner några kilo till och då får jag nog mindre ont i mina knä. Och visst känns det gott när mina gamla jeans går på och jag mår bättre och orkar mer. Men om jag tror att andra skulle tycka om min kropp så är jag inte helt säker på det. Men för mig och min käresta så duger den. Liksom hennes. Allt sitter inte i det yttre. Kram

  SvaraRadera
 3. charlotterudenstam2 februari 2013 07:24

  En Linda, du säger det så himla fint. Allt kommer verkligen från det inre... och för många dröjer det länge... för somliga händer det aldrig. Så glad för din skull att det hände så tidigt! Just poledancing är inget för mig, men jag är mjukare i höfterna än jag någonsin varit <3

  SvaraRadera
 4. charlotterudenstam2 februari 2013 07:25

  Det viktigaste är, som jag ser det, att du gillar din kropp. Kul också att få en mjuk manlig kommentar. Gillas!

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item