charlotterudenstam

Min kropp som ett bländande vitt sken.

Jag får en bild av ett vitt sken som strömmar genom mig. Skenet är så starkt att det är svårt att titta på. Ju mer ljus som strömm...
Jag får en bild av ett vitt sken som strömmar genom mig. Skenet är så starkt att det är svårt att titta på. Ju mer ljus som strömmar, desto mer uppfylld blir min kropp av det vita ljuset. Till slut är kroppen nästan självlysande.

Det sker i en tantrameditation. Jag svävar, som en ljusvarelse, ute i universum. Jag känner en oerhörd lätthet, en känsla av att både vara i min kropp och bortom den samtidigt. Bilden gör mig både euforisk och rädd.
Vad är det jag upplever?

Den här tiden skapar jag årets julkalender som kommer att vara på temat döden. Varför jag ska servera 24 tankar om döden är för mig ännu ett mysterium. En morgon när jag mediterade så hörde jag bara min inre röst säga: Årets adventskalender på bloggen ska heta ” 24 tankar om döden” – och jag lyder.
Så där gör jag nuförtiden. Jag följer den där rösten, trots att jag inte förstår varför jag ska göra det. Så småningom får jag en förklaring, det kan jag vara trygg med. Men ännu har den inte kommit.
Det är klart att det poppar upp frågor som: Handlar detta om mitt eget förhållande till döden? Är det något jag ska förbereda mig för? Eller handlar det om döden på något annat sätt? Eller är det precis tvärtom  – att det handlar om livet… om att verkligen leva livet?
Jag vet inte.

Så gör jag den här tantrameditationen och möter det starka vita ljuset som strömmar genom min kropp. Jag har aldrig tidigare haft förnimmelser av vitt ljus. Däremot en väldigt massa gult, guld och turkos ljus. Och detta ljus är så bländande starkt att det både skrämmer och fascinerar mig. Själva upplevelsen är enormt stark och jag tillåter den att finnas där.

Efteråt gör jag en koppling till min adventskalender. Jag har läst om näradöden-upplevelser och människor som lämnar sina kroppar och går mot ljuset.
Men jag inser att detta är något annat. Jag är ljuset. Jag flyter i ljuset. Min kropp expanderar i ljuset. Min kropp flyter ut i rymden, eller är som ett spjut i universum med allt det där vita ljuset.

Jag vet inte vad bilden säger. Än. Jag ska inte ens vänta på en förklaring. Tids nog kommer den – kanske lika oväntat som själva bilden landade i mig.


PS: Vill du läsa min första adventskalender som bok? Den heter Vägen till mitt ja till mig själv och finns som e-bok. 

Related

adventskalender 2267757199330356832

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Den nakna coachen25 november 2013 07:12

  Underbart det låter.
  Tantrameditation vill jag lära mig känner jag spontant.
  Ser fram emot dina tankar om döden.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Wow vad häftigt det låter. Jag har många gånger upplevt att jag sett olika färger och ljus vid orgasmer men aldrig kopplat det till något spirituellt. Skulle vara spännande att lära sig mer. Kärlek, Mia
  www.hippiechic.blogg.se

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item