charlotterudenstam

Dubbelmoralen i sociala medier. Onaniapp bannlyst av Apple.

– Jag har världens fulaste fitta. – Varför säger du det? – En kille sa en gång att den ser ut som en snigel. – Finns det någon ...
– Jag har världens fulaste fitta.
– Varför säger du det?
– En kille sa en gång att den ser ut som en snigel.
– Finns det någon annan som sagt det?
– Nej, min nuvarande kille säger att den är fin, men jag vågar inte ens titta på min fitta i spegeln. Jag vet att den är äcklig.

Ungefär det här samtalet har jag haft med flera kvinnor. Kvinnor som inte riktigt vet hur deras kön ser ut, som har en föreställning om hur det borde se ut och som i en obefogad rädsla låter bli att lära känna sitt kön.
Förmodligen väljer flera av dem dessutom bli att onanera och lära sig mer om hur de själva kan njuta.
Men tänk om vi skulle ta och avdramatisera kvinnokönet och kvinnors lust? Tänk om vi skulle kunna se på onani som något kul, bra och lustfyllt? Tänk om vi kunde bidra till att fler kvinnor lär känna sina fittor och ökar möjligheten till njutning?

”Making female masturbation friendly” är devisen för HappyPlaytime. För knappt ett år sedan skrev jag om deras alfaversion av en app som uppmuntrar tjejer att njuta och lära känna sina kön med hjälp av lekar, roliga och väldigt snäll teckningar. En gullig sajt helt enkelt.
Så otroligt bra tänkt.

Men då hade personerna bakom Happy Playtime glömt bort de amerikanska moralpoliserna, varav somliga huserar på Appstore (och omöjliggör Happy Playtime i iphonar och iPaddar) och på Facebook (du vet säkert att bara bröst kan få en person avstängd från Facebook, medan en sexig rumpa inte ger samma effekt).
De bestämde att appen alltså inte får säljas hos dem.

Det här att klassa en app som Happy Playtime som pornografisk för att den visar oskyldiga teckningar av fittan är ju så dumt att klockorna stannar. Detta moraliserande över kvinnokroppen gör mig ledsen och arg varje gång jag upptäcker att det kommer till ytan.Är det bättre med en värld där kvinnor inte får veta hur de kan njuta? Är det bättre med en värld där kvinnor har en massa skam i kroppen? Vad är det farliga med kvinnor som vågar känna sin sexuella energi? Och vad är det som gör att det samtidigt finns många appar och Facebooksidor som objektifierar kvinnor och att det är okej?

Så här kommenterar Ruby May det i Raw Attraction magazine:

”Företag som objektifierar kvinnors kroppar genom sin annonsering, appar som Rack Stare liksom mycket av porrindustrin är det uppenbart helt okej och legitimt i vår värld… men en kvnna som kräver sin rätt att göra vad hon önskar med sin kropp är sedd som hot och appar som Happy Playtime, som syftar till att få bort stigmatisering och skambeläggande av kvinnors onani, eller att kvinnor ammar offentligt eller arbetar som sexarbetare bannlyses. ”

Jag är en del av #blogg100. Detta är dag 95.

Related

världen 5127631803774296545

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Kollade i Google Play - alltså appstore för Android och inte heller där finns Happyplaytime att hämta/köpa. Intressant och konstigt.

    SvaraRadera
  2. charlotterudenstam3 juni 2014 09:29

    Ja, verkligen!

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item