charlotterudenstam

Gudomligt sex. Kalendern lucka 23. Läsningen som för dig närmare gudomligt sex.
Alla har inte möjlighet att gå på kurs för att lära sig mer om sex. Alla vågar inte göra det. Men du som läser detta kan uppenbarligen läsa. Därför vill jag ladda med en rad boktips. Så känn in vad som lockar dig.

Listan är inte alls fullständig, så tipsa mig gärna om fler böcker som gett dig nya insikter eller tillfälle till njutning.

Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft av Charlotte Rudenstam

Eftersom detta är min blogg och min adventskalender, börjar jag oblygt med att rekommendera min egen bok, Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft som bjuder in till en resa från skam till lust, med många användbara verktyg. Du kan använda den som spegel, som hjälp till självhjälp eller som inspiration om du själv vill starta en grupp och utforska sexuell energi.

Orgasmera mera av Ylva Franzén

Ylva Franzén som har skrivit Orgasmera mera säger att det finns minst 30 olika sätt att stimulera klitoris, så sätt gång i fantasin nästa gång du älskar och se hur många du kan hitta! Boken är väldigt bra. Den täcker alla aspekter av kvinnors sexualitet, har mängder med övningar, mycket historia och fakta kring sexualitet. Det är inte en sträckläsningsbok, mer en fullspäckad uppslagsbok.

The Sexual Practices of Quodoushka av Amara Charles 
En guide till mer shamanistiska aspekter av sexualiteten. En bok som också ger dig praktisk kunskap om könens anatomi och dess betydelse. Rekommenderas varmt.

Sexual healing – the shaman method of sex magic av Baba Dez Nichols och Kamala Devi
Detta är en bok som vill fördjupa dig i olika aspekter av tantra och gå djupare än i traditionella böcker. Här finns en rad övningar och ceremonier som du kan göra, för att läka sår som hindrar dig att blomma ut i dina sexualitet och även sådana som stimulerar din sexuella energi.

Kåt, glad och tacksam av Eva Sanner

Kåt, glad och tacksam är ju en suverän boktitel och en bra bok! Eva Sanners visar hur läsarens attityder till sex och kärlek kan förändra livet.Boken är riktad i första hand till par och ger många konkreta tankar, råd och övningar som kan ge läsaren ett bättre sexliv.Vägen till Orgasm av Mantak Chia

Vägen till orgasm är en underbar bok som definitivt kan ge dig bättre orgasmer. Boken är fylld av konkreta och sensuella övningar som du kan göra själv och med en partner. Perspektivet är det taoistiska.

Kvinnors sexuella fantasier av Nancy Friday
Läs gärna Nancy Fridays bok Kvinnors sexuella fantasier så får du autentiska berättelser om vad amerikanska kvinnor fantiserar om när de har sex eller onanerar. Friday har också skrivit bland annat om manliga sexuella fantasier.


Venusbarn av Anaïs Nin
Om du har behov av onanilitteratur kan jag rekommendera Anaïs Nins böcker Venusbarn och Venusdeltat. Fyllda av kärleksfulla erotiska noveller som ofta utspelar sig i bohemmiljö i Paris och New York i början av 1900-talet.

Vagina a new biography av Naomi Wolf
Wolf går igenom ny forskning om kvinnans kön och kvinnans sexualitet och beskriver hur kvinnors sexualitet har förtryckts genom årtusenden och vilka konsekvenser det får för kvinnors möjligheter att förverkliga sina liv. Hon visar också vilka positiva konsekvenser ett väl fungerande sexliv och njutning har för kvinnor. På bloggen finns flera inlägg kopplade till boken och dess budskap. Här är länkar till tre av dem. Ett. Två. Tre.


Women who love sex
av Gina Ogden

Gina Ogdens bok Women who love sex kom ut i mitten av 1990-talet, men är tyvärr lika aktuell i dag. Det är en stridsskrift för kvinnors rätt till sin sexualitet, med många exempel. En väckarklocka väl värd att läsa.

Sex en motorväg till Gud av Johan Ekenberg

Har skrivit Sex en motorväg till Gud där han visar hur sex kan bli den tredje kraften i ditt liv och hur du går från friktionssex till essenssex.

Gudomligt sex av Caroline Aldred

Man kan se på sex ur olika dimensioner. I sin bok Gudomligt sex – taoism och tantrism för djupare insikt i den sexuella kärleken bjuder Caroline Aldred på tekniker som kan göra ditt sexliv sinnligare. Rikt illustrerad.

Kärlekens mystik av Margot Anand

Är du villig på att lägga tid och energi på att uppnå magiskt sex, så är Margot Anands bok Kärlekens mystik, tantra och sexuell energi – en bra introduktion. Den kan förändra ditt liv. Hon har även skrivit Leva i sjunde himlen.

Kukbruk av Manne Forssberg

Manne Forssbergs bok "Kukbruk" kom ut 2004 men är ständigt aktuell. Boken är tänkt att fungera som en sexualupplysningsbok för unga killar som har funderingar kring sex, känslor och kärlek.


Alla böcker av Barbara Carrellas

Som Urban tantra, Extacy is necessary och  Luxurious Loving: Tantric Inspirations for Passion and Pleasure

Magical sex, extraordinary love av Theresa Knight and Challis Jensen

Theresa Knight och Challis Jensen har skrivit boken Magical Sex, Extraordinary Love som beskriver hur du kan genom enkla övningar kan skapa förutsättningar för magiskt sex.
Stora sexboken är den första boken i Norden som riktar sig till kvinnor som har sex med kvinnor. Den är en inspirerande, sexig och konkret handledning, oavsett om man är nybörjare eller veteran. Den handlar om lust, kåthet, orgasmer, sexuell självkänsla, erotik och självklart om teknik.I boken finns även berättelser från verkliga livet samt sexiga citat ur modern och klassisk skönlitteratur. Stora sexboken är rikt illustrerad med ett unikt bildmaterial. Dessutom: övningar, checklistor, vanliga frågor och svar.


Kunskapens frukt av Liv Strömquist
En bok för dig som i seriens form vill förstå hur det kommer sig att vulvan har fått en så taskig ställning i samhället. Den visar bland annat de förödande konsekvenserna av vissa mäns alltför stora intresse för kvinnans kön har skapat. En bok som säljer som smör och som jag hoppas ökar medveten om vår rätt till vår sexualitet och vår kropp.

Cirkus Eros och andra erotiska berättelser av Carl Johan Rehbinder

Oväntade möten, tillfälliga upptäckter och erotiska äventyr möter läsaren i denna lika roliga som överraskande novellsamling.

Dessa titlar har jag inte läst själv och fått tips om av mina läsare. Varsågod att utforska.
Chang Jolan, Kärlekens tao
Chang Jolan, Vägen till Kärlekens tao
Chang Jolan, Kvinnan och kärlekens tao
Chang Stephen T, Tao sexologi
Deida David, Den suveräna mannen
Deida David, Brevet till kvinnan
Deida David, Finn din gudomliga källa genom sex
Deida David, Den nakna sanningen
Hernán Huarache Mamani, Kvinnosjälens kraft
Long Barry, Konsten att älska
Nanne Miriama, Nanne Irion, Att älska varje dag
Osho, The Book of Secrets
Reich Wilhelm Lyssna, lille man
Reich Wilhelm, Den sexuella revolutionen
Rusell Stephen och Kelp Jurgen, Den sexuella massagens tao
Shaw Miranda, Gudomliga gudinnor
Woods Margo, Masturbation Tantra and Self Love
Related

adventskalender 2014 469868867654302789

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item