charlotterudenstam

Fri fredag: En sexuellt frigjord kvinna är sexuell
Nyligen stötte jag på ett inlägg av Ev'Yan Whitney där hon går igenom 14 kvaliteter som kännetecknar en sexuellt frigjord kvinna.
Listan med kvaliteter inspirerar mig. Därför ska jag, under vinjetten Fri Fredag, presentera de 14 kvaliteterna på mitt sätt.

"Hon är sexuell. Instinktivt. Inte bara i fysisk bemärkelse. Nej, hon vet att sex inte är det enda sättet att leka med och uttrycka sexuell energi. Hon för in den i nästan allt hon gör genom en smakrik, mindful och helt förkroppsligad sexualitet. Hon vet vem hon är som en sexuell varelse, hon vet vad hon blir kåt av, vad som tänder hennes eld, vad som får henne att flöda. Hon är nära vän med sitt kön, hon vet var hennes erotiska kraft är starkast. Hon förnekar sig aldrig att ta för sig av hon längtar efter sexuellt."

Wow, vem vill inte vara denna kvinna? Jag ser den förkroppsligade sexgudinnan i det här sättet att beskriva den sexuellt frigjorda kvinnan. Jag tror att hon är någon många längtar efter att vara, men som många håller tillbaka, kanske för att vi skäms över vår längtan efter njutning. 
Jag kan bara gå till mig själv och se hur jag har dömt kvinnor som kunnat förkroppsliga sin sexualitet, verkligen njuta av sex, medan jag i hemlighet önskat att jag själv hade vågat bejaka de delarna av mig själv.
Och jag vet också att det EvYan beskriver är möjligt. En av nycklarna är att släppa idéer om hur en kvinna ska vara (som jag beskriver ingående i Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft) för att istället släppa fram den du verkligen är.
Ett första steg till att äga din sexualitet är att bli vän med ditt kön. 


En enkel övning för att komma mer i kontakt med din sexuella kraft.

Se till att du har en stund för dig själv. Ha tillgång till en spegel.
Var naken, eller låt underkroppen vara naken.
Rikta nu spegeln mot ditt kön och titta.
Studera ditt kön.
Studera nyfiket ditt kön.
Reflektera över vad du kallar ditt kön.
Lägg en hand mjukt på ditt kön och låt den vila där.
Känn värmen från könet.
Säg några vackra ord till könet.
Visa henne att ni hör ihop och att du uppskattar henne.

#frifredag


Charlotte Rudenstam är coachförfattare och föreläsare som vill bidra till att du älskar livet. Hon skapar 100%-podden där du möter fantastiska människor som älskar livet.
Författare till  böcker som ”100 % Charlotte – Ta ditt inre ledarskap” ochIngen skam i kroppen – frigör din sexuella kraft”.

Related

sexualitet 5560104923227549185

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item