charlotterudenstam

Sexualitet: Konstnär bannlystes av Facebook – blev en viral succé.
Det är intressant det där med censur.
Ibland är det som att det slår tillbaka på den som censurerar.
Det är i alla fall vad den kanadensiske konstnären Jean Francois Painchaud fick vara med om för en tid sedan.


Fram till i mitten av augusti var han en kille som jobbade med att göra animerade bilder till kanadensisk teve på dagarna, medan han på kvällar och nätter och gjorde mer sexuella bilder.

Under ett par år hade han lagt ut erotiska bilder under pseudonymen Phazed. Ingenting hände. Få uppmärksammade honom. Men så en dag lade Facebook märke till hans konst – som då och då innehåller den så erotiska och så kontroversiella och så farliga (jag ironiserar så klart) bröstvårtan och många av hans bilder blev i ett slag bannlysta.Resultat. Det rasslade in följare hos Jena Francois. Hans konton på Instagram, Facebook och Tumblr ökade på ett andetag med 45.000 följare.

Jag väljer nu att publicera några av hans mindre erotiska bilder här på bloggen. Du får ändå en känsla av hans GIF-bilder. Det finns ett sug i dem, som kan ha att göra med att den kanadensiske animatören valt att använda psykedeliska droger (svampar) när han har gjort en del av bilderna.

Så det kanske kan vara så för en del människor, som vill skildra sexualitet i bild, att de ibland faktiskt får hjälp av moralpoliser som Facebook.Så klart tycker jag att det är märkligt att just erotiken faller för banbullan. Men jag orkar inte ta den diskussionen just nu, den om människokroppen och sexualiteten. Återkommer troligen om det. För det är ju ständigt på tapeten i detta konstiga samhälle där våld glamoriseras och skildras hur mycket som helst, medan lusten och erotiken ska ner i källaren.Related

sexualitet 8980159307730349582

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item