charlotterudenstam

Finns godhet i min värld.?Meditationer över Jantelagen
Du skall inte tro att du är lika god som vi.I Jantelagens andra bud handlar det om att bedöma godhet.
När jag reflekterar över det börjar jag fundera över vad som kan ligga i detta. Mindre god... skulle det kunna avse att jag därmed är lite mer ond?
Och vem är det som avgör ont och gott? Finns det ens något ont och gott? Är det något slags outtalad morallag som ligger och skvalpar här.

Meditera över följande:

Finns godhet i min värld? Hur definierar jag det?


Jantelagen, med sina tio budord,  uppfanns av den nordiske författaren Aksel Sandemose och den stod att läsa för första gången i hans roman "En flykting korsar sitt spår"  (1933) - som bland annat skildrar det mentala klimatet i Jante, som i själva verket var den danska staden Nyköping Mors.
Jag ger dig möjlighet att meditera över jantelagen... för att du ska stärka dig själv, känna dig mer värdefull och kärleksfull och för att världen behöver så mycket kärlek i denna tid. I Jante skapas i själva verket krig, hat och förvirring. Så detta är ett litet vänligt projekt strax innan vi går in i juletiden.

Related

meditation 8564186562329648274

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item