charlotterudenstam

Jag är bra som jag är. Meditationer över Jantelagen.


 Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.


I det fjärde av Jantelagens budord är tonen lite hårdare. Nu ska du inte ”inbilla” dig något. Ser du gradskillnaden mellan att ”tro” och att ”inbilla” sig? Jag läser in ett slags hot i detta, eller snarare den där välviljan som kan leda till helvetet. Det är som att paragrafen säger, passa dig riktigt noga, för högmod går före fall...

Fråga dig också vilka ”vi” är som tror sig veta detta.


Meditera över följande:Jag är bra som jag är, jag behöver inte jämföra mig med någon.


Jantelagen
, med sina tio budord, uppfanns av den nordiske författaren Aksel Sandemose och den stod att läsa för första gången i hans roman "En flykting korsar sitt spår" (1933) - som bland annat skildrar det mentala klimatet i Jante, som i själva verket var den danska staden Nyköping Mors.


Jag ger dig möjlighet att meditera över jantelagen... för att du ska stärka dig själv, känna dig mer värdefull och kärleksfull och för att världen behöver så mycket kärlek i denna tid. I Jante skapas i själva verket krig, hat och förvirring. Så detta är ett litet vänligt projekt strax innan vi går in i juletiden.

Related

meditation 7053966525532803532

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item