charlotterudenstam

Jag är värd att älskas. Meditationer över JantelagenDu skall inte tro att någon bryr sig om dig.
En av de saker som kan skrämma en människa mest, är det som står i Jantelagens nionde bud. Att ingen bryr sig om dig, att du inte har en given plats i flocken. Det finns många aspekter av detta. När du känner att ingen bryr sig om dig kan du känna dig straffad, du kan börja ifrågasätta dig själv, du kan börja tro att du har gjort något fel, eller är fel på något sätt. Var jag för mycket nu? Skulle jag ha gjort på ett annat sätt? Är jag värd att älska?

Så börja med att känna in hur det nionde budet känns i dig. Var i kroppen träffar det dig? Lägg gärna en hand där.

Meditera gärna över:


Jag är värd att älskas.


Jantelagen, med sina tio budord, uppfanns av den nordiske författaren Aksel Sandemose och den stod att läsa för första gången i hans roman "En flykting korsar sitt spår" (1933) - som bland annat skildrar det mentala klimatet i Jante, som i själva verket var den danska staden Nyköping Mors.
Jag ger dig möjlighet att meditera över jantelagen... för att du ska stärka dig själv, känna dig mer värdefull och kärleksfull och för att världen behöver så mycket kärlek i denna tid. I Jante skapas i själva verket krig, hat och förvirring. Så detta är ett litet vänligt projekt strax innan vi går in i juletiden.

Related

meditation 9179553412727169776

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item