charlotterudenstam

Slappna av och ta livet som det kommer. Meditationer över Jantelagen.Du skall inte tro att du kan lära oss något.
Så är det dags för Jantelagen tionde och sista bud. Det är den allsmäktiga, arroganta rösten som talar i den. Det kommer från en överlägsen space, en slags gudalik skapelse, med kunskap om allt, insikter om allt.

Tänk om du kan släppa tanken på att försöka lära någon något och istället koncentrera dig på att uppleva livet och lära av livet. Att bara ta det som en bonus när du upptäcker att någon runt dig fått en ny insikt, men där det är upp till var och en att själv välja vad de vill ta till sig. Du behöver inte vara duktig. De behöver inte frälsa världen.

Meditera gärna över:

Slappna av och ta livet som det kommer.


Jantelagen, med sina tio budord, uppfanns av den nordiske författaren Aksel Sandemose och den stod att läsa för första gången i hans roman "En flykting korsar sitt spår" (1933) - som bland annat skildrar det mentala klimatet i Jante, som i själva verket var den danska staden Nyköping Mors.
Jag ger dig möjlighet att meditera över jantelagen... för att du ska stärka dig själv, känna dig mer värdefull och kärleksfull och för att världen behöver så mycket kärlek i denna tid. I Jante skapas i själva verket krig, hat och förvirring. Så detta är ett litet vänligt projekt strax innan vi går in i juletiden.

Related

meditation 3954208034131199472

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item