charlotterudenstam

Nu satsar 100% Charlotte på webbkurser. Som bloggläsare får du specialpris.
Händer det
 att du tycker att du gör bort dig? Eller att någon annan gör det? Händer det att du rodnar av skam?
Då är du helt normal.
Men du kanske vill vara något annat, en 100%-are? Någon som tar för sig av livet och inte låter rädslan hindra.
För dig har Charlotte Cronquist skapat webbkursen "Har jag gjort bort mig nu igen?"

Här presenterar Charlotte kursen i ett filmklipp:
Livet är verkligen en dans på rosor, ibland är det väldigt många taggar som sticks. Ganska ofta är det till och med så att vi själva är med och bidrar till att livet känns svårt. Våra huvuden kan var fyllda av känslor av att inte duga, att vara fel eller att vara för mycket.
De här obehagskänslorna kan maskera något som vi ofta undviker att tala om – nämligen skam.

När du känner att du är fel på något sätt, så handlar det om skam och kring skam har de allra flesta av oss byggt en massa rädslor. En del är så rädd för att skämmas att de inte ens känns vid det. 

Ett exempel på hur vi kan ljuga för oss själva:
– Varför sökte du inte jobbet? 
– Jag ville egentligen inte ha det! (ljug)
– Jag vågade inte, jag var rädd för att inte duga, jag var rädd för att inte få jobbet, jag var rädd för att verka dum (sant och osagt).

Under året kommer Charlotte, som är coach, författare och journalist, att erbjuda en rad webbkurser. Hon börjar med en kurs på temat skam. 
"Har jag gjort bort mig nu igen" heter den och är en grundkurs. Den vänder sig till dig som då och då känner att du är pinsam eller att situationen är jobbig, eller till dig som ser på andra och tänker: Så fruktansvärt pinsam hen är! Så hen gör bort sig.

Det handlar egentligen om något vi alltför sällan talar om, nämligen skam. Skam har en större betydelse i ditt liv än du förmodligen anar.

Den här kursen är till för dig som vill veta mer om vad skam är och hur den påverkar ditt och alla andras liv. Visste du till exempel att skam faktiskt var nödvändigt för att människan en gång skulle bygga samhällen?

Att göra bort sig, att känna att en situation är pinsam kan kännas som en nära-döden-upplevelse. Men vad är det egentligen som händer i dig? Varför känns det så svårt? Vad är det för rädslor det handlar om?

Det får du se närmare på i den här kursen.
Kursmoment:

  • Vad är skam?
  • Så fungerar skam.
  • Vad döljer skamkänslan?
  • Bli medveten om skam
  • Tillåt livets magi

Inom varje avsnitt får du möjlighet att göra egna övningar och reflektioner och du ges en ökad förståelse för skammens mekanismer på individ- och samhällsnivå.

Du kommer att få bättre koll på i vilka situationer du skäms och blir medveten om vad som händer i ditt kropp och ditt sinne när det sker. Ibland är rädslan för att skämmas så stor att du inte är medveten om att du faktiskt skäms - så en del av kursen är att bli medveten om vad det är du vill skydda - vad döljer känslan av skam?

Dessutom ingår en rad meditationer och filmer där Charlotte Cronquist berättar om sin relation till och erfarenhet av skam.

Grundkursen kostar endast 599:- inklusive moms - för alla andra. Men eftersom du läser min blogg får du 20 % rabatt fram till 14 februari - men då måste du använda din rabattkod: ccblogg

När du klickar på länken så kommer du till en sida där du först köper kursen och sedan får tillgång till den. Till kursen.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer.

Related

världen 2352674829307066421

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item