charlotterudenstam

Forskning: Hur mycket av din livstid ägnar du dig åt sex?De flesta har ungefär 30 000 livsdagar till sitt förfogande.
Frågan är hur du använder dina dagar.
En studie där 9000 personer från USA, England, Canada, Tyskland, Frankrike, Rysslan, Korea och Spanien visar att vi sitter ner nästan en tredjdedel av våra liv.
Kan du gissar hur många av dessa dagar genomsnittsmänniskan har sex?

Ibland säger Johan Ekenberg, han med kursen ”Sex en motorväg till Gud” att det är märkligt att vi ägnar så mycket tid åt att titta på teve och så lite tid till att njuta av sex.
Nyligen skrev jag en artikel som visade att vi i Sverige ägnar ungefär åtta timmar om dagen åt mediekonsumtion. Och det är klart en blir trött efter många timmar framför datorn… och den logiska följden blir då ett liv med mindre intimitet.

Så finner jag denna nya studie där människor får berätta vad de gör av sina liv. Det visar sig att vi använder mer än två femtedelar av vår tid med att interagera med olika tekniska prylar – som datorn eller telefonen. Tänk att så mycket av tiden går åt till något som är bortom det som är här och nu. Intressant.

Men hur tar vi då hand om den interaktion som kan ske i fysiska möten? Genomsnittsmänniskan är sociala med människor de älskar i ungefär 1800 livsdagar. Och att specifikt ha sex med någon ägnar vi ynka 117 dagar. 117 dagar av ett liv… !

Vad skulle kunna få dig till att ge mer plats för sexuell och sensuella njutning i ditt liv? Vad kan du göra för att komma mer i kontakt med njutningssidorna av livet? Vad kan du tillåta dig att göra? Vad är du genuint nyfiken på att utforska?

Med några få undantag, till exempel grava sexmissbrukare, är min övertygelse att vi behöver mer intimitet i våra liv, oftare känna den sexuella energin och verkligen tillåta oss att leva livet fullt ut. Tänk om vi kunde ha som mål att öka det där antalet njutningsdagar till åtminstone 300 – ynka 1% av livstiden… vad skulle då vara möjligt i ditt personliga liv… och vad skulle kunna hända med en mer lustfylld mänsklighet.
Jag är supernyfiken på det svaret.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer


Related

sexualitet 2602870697958760230

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item