charlotterudenstam

Love story #4

Foto: Eva Elings 2006 är året då vi börjar lära oss mer om vår essens, då vi tar en första lång semester i Grekland och då Alexander för...

Foto: Eva Elings


2006 är året då vi börjar lära oss mer om vår essens, då vi tar en första lång semester i Grekland och då Alexander för första gången får ställa ut sin vaginartskonst.
Och så börjar vi utbilda oss tillsammans.

Alldeles i början av vår relation låg vi då och då i ett trångt badkar och drömde om den gemensamma framtiden. Vi såg att vi skulle göra något tillsammans, men detta något var höljt i dunkel. Eller snarare, det var som att det befann sig i ett moln och ingen av oss hade möjlighet att se vad molnet dolde.
Medan Alexander går TT passar vi också på att göra vår första organiserade inre resa tillsammans. Vi går childhood deconditioning training, tillsammans med två av lärarna från TT - nämligen Premartha och Svarup, som är specialiserade på att jobba med trauman som handlar om barndom och tonår.Under två veckor går vi en utbildning i Köpenhamn, där vi får verktyg att lotsa andra genom deras barndomstrauman. Och vi gör det genom att varsamt ledas igenom våra egna, ännu en gång. Men denna gång är fokuset att vi ska lära oss metoder... och för första gången känner vi att vi har fått ett gemensamt verktyg att jobba med. 


Vi börjar ana något där uppe i molnet. Och det känns spännande att börja en resa tillsammans.


Vi beslutar också att göra ännu en inre resa, en mer genomgripande, och det är Essence training, en utbildning som handlar om att titta bortom, eller kanske innanför traumat och levnadshistorier och titta in på essentiella aspekter av oss själva. Vi börjar med en vecka i vitt och fortsätter med en vecka i rött. 


Andra deltagare tycker att vi är modiga som vågar göra en transformerande utbildning tillsammans. För det händer att vi står känslomässigt nakna inför gruppen. Det är som att vi tillåter varandra att komma innanför huden inför varandra och inför de andra i gruppen. Det känns naturligt... och läskigt... och det stärker vår gemenskap.


Alexander får i uppdrag att göra sin första Vaginartsutställning och tillbringar delar av påsken på Venusgården, Ylva Franzéns nyöppnade projekt. Det blir första steget att bli mer publik med vaginarts. Alexander får för första gången stå för sitt intresse för fittor inför världen.
Jag frågar Premartha och Svarup om jag kan få assistera dem vid något tillfälle och de säger: Javisst, kom och var med i sommar i Grekland.


Så Alexander och jag bestämmer oss för att åka till Lesbos i fyra veckor. Under nio dagar kommer jag att jobba som assistent i en internationell grupp som går igenom en primal-process... alltså en djupdykning ner i barndomens trauman, en resa som avslutas med healing och accepterande.


Medan jag befinner mig i ett hett kursrum där känslorna går berg-och dalbana och jag tar de första stegen mot att bli lärare när det gäller inre arbete, sitter Alexander på nakenstranden och skapar konst av småstenar. 


Foto: Eva Elings

Vecka två är han brun som en kanelbulle och jag vanligt svenskblek.
Sen har vi semester på Lesbos. Det är så skönt att tillsammans kunna vara, att känna värmen, att gå lättklädd, att utforska den lilla byn vi bor i, som dessutom är en vallfärdsort för europeiska flator.
Vi kommer hem solbrända och glada. Vår bok “Bättre relationer på jobbet” har just släppts och det första som händer är att vi blir intervjuade av SKTF-tidningen och så i början på hösten bär det av till bokmässan. 

2006 tror vi att vi ska jobba med relationer på jobbet och vi kommer också att göra det under ett par år. Vi tror att vi har hittat svaret på vad vi ska göra tillsammans, men vi anar inte att om bara ett par år så kommer vårt gemensamma liv att ta en annan vändning och att vaginarts och Ylva Franzén kommer att ha ett finger med i det spelet.

På kontorstid handlar det mycket om varför människor är som de är mot varandra och jag är med i några projekt som visar hur svårt det där med relationerna på jobbet kan vara. Jag får uppdrag att skriva ett par andra böcker och under 2006 kommer också boken “Känn pressen, att möta media”. Och trots att jag leder en massa kurser, skriver en massa artiklar och två böcker, så känns det som att det är något annat som väntar på oss.


En hint om det tror jag vi får när Alexanders ex, fotografen Eva Elings, ber att få göra en fotosession med oss i Kronobergsparken. Det blir ett par hundra underbara bilder... som strålar av kärlek... som visar en kärleksrelation i bild. Men vi fattar inte då vad det kan ha med jobbet att göra.Jag deltar i bloggutmaningen #blogg100. Detta är dag 43.Related

Ylva Franz´n 3439297878065538905

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item