charlottecronquist

Tantra: Njutningen i att få beröring




När mina 15 minuter är över säger jag:
– Det här kvalar nog in under mina tio bästa upplevelser i livet.
Och så möter jag ögon fyllda av kärlek.
Livet är magiskt när jag tillåter det.


Ganska ofta är jag med om att hålla mig själv tillbaka, en smula. Det är mest en darrning från att vara där fullt ut, kanske en så liten skillnad att ingen som betraktar mig kan se den. Men det finns ändå ofta där, rester av rädslan att vara för mycket och ta för mycket plats.

För mig är det en väsentlig energiskillnad mellan att njuta totalt och att vara där till 98 procent. De där två små procenten som viskar till mig ”du kanske är för mycket nu, du borde nog inte njuta mer nu.” Som att detta, det totala överlämnandet till njutningen, vore något syndigt, kanske som att en del av mig oroar sig för att det som sker i mig, görs på någon annans bekostnad.

Nu var jag med om en situation där den förmanande inre rösten inte kickade in. Jag visste att jag hade en kvart i centrum denna massagekväll. Jag visste att jag var omgiven av personer som skulle röra vid mig som jag önskade - och med sitt eget samtycke. Jag visste redan att stämningen var förtätad, närmast magisk, av vår gemensamma energi. Det var som att vi, tillsammans och i tillit, skapat en stor bubbla tillsammans, där alla hade samma självklarhet och där vi i tur och ordning fick vara i centrum för uppmärksamheten.

Det var en superstark upplevelse, som att vara i salighet, sällhet, bliss, eller vilket starkt ord du föredrar. När det finns åtta händer som berör går det inte längre för min hjärna att sortera in vems händer som gör vad, vems andetag jag hör, vems lockar som landar på mitt bröst. Det blir som en totalupplevelse, där allt är samtidigt, där tiden försvinner, där individerna sjunker undan för kollektivet, där det skapas en loveboast som är enorm.

Under mina femton minuter hinner så mycket ske, både till det yttre och till det inre. Det känns som att jag är i centrum för en läkande process, där ärren av gamla sår börjar blekna. För varje stund som går är det som att jag blir mer bekväm med att vara jag, med alla de känslor som finns i mig, med allt som är jag. Min förmåga att njuta är gränslös och här kan jag släppa ut det och känna mig trygg med att de kärleksfulla människorna omkring mig kan hålla mig.

Ibland ligger jag stilla, ibland rör sig kroppen vilt, ibland något mittemellan. Och det känns, på något förunderligt sätt, som att jag i denna omfamning föds på nytt, som att något som jag inte längre behöver spolas ut, och att den bebi som föds är renare, klarare och mer tillåtande än det som spolades ut.

Jag är verkligen så tacksam för tantra, så tacksam för närvaron, innerligheten, åtrån, lusten, hållandet, energin - livet det skapar i mig. Det är som att denna kväll visar mig, på ett påtagligt sätt, att kärlekskrigaren och jag är ett. Kärlek i form av beröring, sinnlighet och bara varande år så helt fantastiskt att det är svårt att hitta ord stora nog att beskriva det.


I am blessed!



Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer



PS: Om du vill träna på beröring med samtycke är helgkursen Lekfull tantra ett bra alternativ. Höstens första sker i Bromma 28-29 september Vi har ett par platser kvar. Swisha 2500:- till 1234 76 22 09 - och/eller läs mer om kursen här

Related

lekfull tantra 7142213642107553479

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Jag befann mig en gång bland 5 valpar, jag la mig ner i gräset och lät dem bita, trampa, riva och puffa runt på mig. Lyckan var total. Kanske inte riktigt samma sak, men i alla fall 😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Same, same but different! Det finns så många olika sätt att känna detta stora på K-är-lek <3

      Radera
  2. Att släppa in andras människors generositet och medmänsklighet - det är stort! Och skulle tro att det gör det lättare för dem att ge?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tror jag absolut. Det är som att det känns i luften, även om det inte uttalas.

      Radera
  3. Jag berikas av alla nya upplevelser och insikter jag får av att hitta nya personer att lära känna. Nya intressen och inriktningar att ta till mig. Och du är verkligen en av dem som berikar min sociala medievärld med en för mig helt ny värld.Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är en spännande värld, där kroppen får plats att vara med. Så viktigt att vi också är i våra kroppar och inte bara i huvudet. Tänker också att den som har olika former av tankar som ibland hakar upp sig ( tex rädsla för att bli sjuk) gör det svårare att komma ner i kroppen och känna den. Ju mer jag är i kroppen, desto tydligare signaler skickar den - jag får veta att jag ska lugna ner mig, när magen krånglar tex. Så därför har jag sällan oro för att något hemskt ska hända min kropp utan att jag vet om det.

      Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item