charlottecronquist

Kär-lek, kärlek - vi firar att vi är i kärlek



Vi ville visa varandra kärlek och valde att trä en guldring på varandras vänstra finger.

Ringar som symboliserar valet av varandra.

Ringar som säger att vi tagit ett steg mot en större förening… som är äktenskapet.

Och vi ville mötas ceremoniellt.




Den 11 februari var det dags för kärleksceremoni omgivna av vänner. Det slutade med att Staffan och jag firade vår förening. Så därför prövade vi igen och i lördags var det dags för kärleksceremoni.

Vi blev sex personer som möttes i kärlekens anda.

En av de frågor vi alla besvarade är: Vad är kärlek? Och vi fick möjlighet att svara an flera gånger. För kärlek kan vara så mycket. Det kan vara den fysiska kärleken, omtanken, kärleken till världen, till naturen, till djuren. Det kan vara kärlek format i stora ord, kärlek som förenar, kärlek som är ovillkorlig, kärlek till familjen, till vännerna, till barnen, till föräldrarna. Kärlek kan vara själva urkraften.

Det är spännande och intressant att släppa frågan fri … och så lyssna till svaret. För när vi pratar om kärlek, så blir den närvarande i rummet.



Vi gjorde ceremonin i några steg.

Först möttes vi och bubblade och åt lite snittar. Sedan möttes de tre männen i ett rum och vi tre kvinnor i ett annat. Vi kvinnor delade våra tankar och känslor. Vad männen gjorde, vet jag inte. Det var deras tid tillsammans.


I vardagsrummet hade vi placerat två kuddar i mitten och två kuddar på varsin sida. Staffan och jag satt i mitten och vi startade med eyegazing. Fem minuter att se in i varandras ögon - och de andra i sin partners ögon. Sedan tog vi en minuts eyegazing med de övriga - så att vi alla skulle ha denna connection av att se in i varandra.


Staffan och jag turades om att säga vackra saker till varandra, om varandra, om kärleken och om den mer långtgående planen att senare gifta oss. Och sedan fick vi lyssna på de andras kärleksord till varandra. Vackert. Innerligt. Sårbart. Kärleksfullt.



Sedan sa vi de där orden om vad kärlek är. I takt med det stiger energin i rummet, oxytocinet går nästan att ta på. Vi är nära varandra och samtidigt djupt i samklang med oss själva. Det är som att vi i denna stund är kärlek.


Gästerna fortsatte med att säga ord om kärlek till Staffan och mig. Så fint att tårarna ligger i ögonvrån.


Och sedan ligger Staffan och jag sida vid sida, hans huvud riktad åt ena hållet och mitt åt andra hållet. Vi håller varandras hand. Jag blundar. Till tonerna av Ravels Bolero blir våra kroppar berörda och då och då får vi en frukt eller ett bär i munnen. Jag andas. Jag känner Staffans närvaro. Jag känner de andras händer. Jag känner smaker i munnen. Jag njuter av stunden.




Så samlas vi åter över bubbel och varsin pannacotta med kokos, hallon och passionsfrukt.

Jag känner mig älskad och älskande.




Vi kramar varandra allihopa, i en stor gruppkram. Och resten av kvällen är privat, ömsint och kärleksfull.



Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer

Related

kärlek 3880229424269641419

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item