charlottecronquist

Häng med på Pantertantra i Stockholm (för oss som fyllt 50).


 Charlotte, du borde erbjuda tantra för äldre personer, säger vännen.

Jag grunnar på det länge. Jag stöts och blöts med min egen spegelbild.

När jag till slut ser mig själv så kommer orden: Jag ska erbjuda pantertantra.



Det var på 1980-talet någon gång, som jag minns det. Det var en teveserie om några äldre damer som tog för sig av livet. De kallades Pantertanter. Det var något så härligt och livsbejakande hos dem. Som att livet faktiskt inte tar slut vid 40.


Som den ordlekare jag är så dök panter-tantra upp i mitt sinne. Jag gillade ordet, jag gillade ordleken, jag gillade bilden: Som lite äldre kan vi fortfarande vara smidiga, modiga och lekfulla. 


Den 12 maj öppnar jag dörrarna för den allra första kvällen med Lekfull panter-tantra. Det är en kväll som riktar sig till oss som passerat 50 (men jag kollar inte legitimation…) och som sedan kan hur många årsringar som helst…


Det blir en kväll med lekfullhet, glädje och möten. Det blir en kväll där deltagarna får pröva några enkla - påklädda - tantraövningar. Det blir en kväll som visar att det är lätt att ta till sig grunderna i tantra. Det blir en kväll att pröva något nytt - eller fortsätta på något man redan har prövat.


Jag tycker det är viktigt att visa att lust, intimitet och närhet är något vi vill ha hela livet. Det är ett av skälen till att jag bjuder in till Lekfull Panter-tantra. Det kan också kännas härligt att kunna vara nybörjare, oavsett ålder. Att ge sig in i något nytt. Att vara nyfiken. 


Det finns stunder då min ålder känns som en belastning. De där stunderna när jag tänker att andra tänker ”hon är för gammal, hon skulle kunna vara min mamma”.  Och det finns de tillfällen där det är så uppenbart att målgruppen mer är mina barn än jag och mina generationskamrater.

Så jag tänkte att det kan vara skönt att vara i ett tantriskt rum, där åldersnojan kan få vila, där vi som möts alla har någon liten rynka eller annat som tyder på att kroppen varit med ett tag.


Så har du passerat 50 och vill testa en kväll med Lekfull panter-tantra så är du varmt välkommen.

Du behöver anmäla dig i förväg och bin biljett kostar 500 kr.

Swisha till 1234 76 22 09 - ange ”panter” och din e-postadress så jag kan skicka välkomstbrev.

(Eller gå in på min hemsida och köp din plats där). 

Vi kommer att vara på Studio Hanami i Bromma.

18-21

Vi blir max 20 deltagare.


Så roligt om du vill vara med och visa att tantra saknar övre åldersgräns.



Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer



Related

världen 6075968904227968190

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item