charlottecronquist

Jag älskar de förtroliga samtalen med mamma!

Mamma 1938

Min mamma fyller 86 år om några veckor.

Jag är så djupt tacksam över att hon är i livet och att vi kan ha innerliga och förtroliga samtal.

Det är en fröjd att utbyta erfarenheter med henne - och att återigen upptäcka att äpplet ramlat nära trädet.


Vår första kram sedan pandemin startade!


Det har gått någon vecka sedan vi senast talades vid, så jag ringer. Jag ringer både för att jag vill höra hur det är med henne och för ynnesten att få tala med henne.

Det är som jag misstänker, hon har varit lite krasslig, men nu är hon bättre igen. Sådant jag gissar att man får räkna med blir alltmer frekvent med stigande ålder.

När vi talat färdigt om krassligheter, det går fort, kommer vi att göra djupdykningar i gemensamma och andras minnen, vi talar litteratur, vi delar erfarenheter, vi speglar oss i varandra och då och då fnissar vi.

Ett samtal med mamma kan handla om allt från katharernas öde, via vad kundalini är, till vad min bror eller barnbarnen har för sig. Det blir lite som att vi blir varandras samtalscentraler, där mamma ger mig nyheter om brorsan (som jag har ytterst lite kontakt med) och jag delar nyheter om barnbarnen (som hon inte kunnat så så mycket på grund av pandemi etc etc).

Det är så fint att kunna sprida nyheter, berätta anekdoter, känna igen sig i varandra - men också att lära nytt. Ibland berättar hon något jag inte har hört förut, som gör att bilden av henne och hennes erfarenheter blir tydligare för mig och ibland, gissar jag, så berättar jag sådant om mig, som är nytt för henne. 

Vi brukar prata så där en halvtimme varje gång, och våra samtal sker ungefär en gång i veckan, ibland lite mer utspritt. Samtalen med mamma är ofta som fyrbåkar. Jag känner mig upplyst, genomlyst, lyssnad till. Och jag älskar att höra henne, lyssna på henne, att ta del av hennes långa livserfarenhet.

Just nu ingår självklart kriget i samtalen, vi talar om ondskan i världen, men också om vitsipporna som är på väg upp i backarna. Det är som att inget är för litet - eller för stort att tala om.


Mamma, jag älskar dig! Jag är tacksam för våra samtal. Jag är tacksam för våra möten och det är extra härligt när vi får kramas, när jag kan känna din puls, din energi och ditt hjärta. Det är faktiskt en form av lycka att prata med mamma. Och det är inget jag längre tar för givet. Så jag passar på att njuta av mamma och hoppas, hoppas hon får många fler år till, så att samtalet mellan oss och kärleken mellan oss kan kännas så där fysiskt påtagligt.


Tack mamma, för dig! Tack mamma, för att du gav mig livet! 



Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer

Related

kärlek 478847601952158429

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item