charlottecronquist

Utan skam i kroppen kan du njuta mer #kvinnorummet

  Hur många gånger har du jämfört din kvinnokropp med andras? Hur ofta har du skämts över delar av den? Vi lever i ett samhälle där vi blir ...


 

Hur många gånger har du jämfört din kvinnokropp med andras? Hur ofta har du skämts över delar av den? Vi lever i ett samhälle där vi blir matade av jämförelse-djävulen och där meningen är att vi själva ska dra det kortaste strået - så att vi lockas att konsumera mer för att exempelvis dyrt smink eller läckra kläder ska kompensera för skammen.

Jag har länge fascinerats av de bojor som skam skapar. Skam skapar känslan av att vara fel. Och när något "är", känns det svårare att bli av med. Vi kan gå omkring där och verkligen inte duga.
Skam handlar också om beteende, att vi fostras in i ett lämpligt beteende, ett beteende som funkar i relation till andra. Naturligtvis är det bra om vi kan bete oss sjyst mot oss själva och varandra, men  mycket av skammen är sådant som är värt att ifrågasätta.

Varför skämmas för kroppen?
Varför skämmas för lusten?
Varför skämmas för vilka vi är?

När jag var i 40-årsåldern blev jag på riktigt medveten om hur skam - kring kropp, lust och sexualitet - hade förminskat mig. Jag var ofta rädd att göra bort mig eller vara för mycket. Och jag hade mycket liten koll på mina behov, min längtan eller önskemål - i synnerhet när det handlar om intimitet och närhet.

Jag skrev boken "Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft" - som ett sätt att tala mer öppet om hur skam kring sexualiteten kan begränsa kvinnor. (Du kan köpa ditt ex av boken här).

Nu har jag skapat onlineprogrammet Kvinnorummet för kvinnor 45+. Det är ett program i sju steg som fokuserar självkänsla, kropp och sexualitet. Inträdesbiljetten kostar 1500 kr (inkl moms): https://www.charlottecronquist.org/kvinnorummet-entre


Du kommer bland annat att få:


* 15 FILMER

* 10 LJUDKLIPP

* 9 MEDITATIONER

* 20 MÖJLIGHETER ATT DELA DINA FRAMSTEG MED CHARLOTTE

* 21 REFLEKTIONSMÖJLIGHETER

* 32 UPPGIFTER

* 21 UTMANINGAR

* 9 VERKTYG


Skam och sexualitet tittar vi närmare på i Kvinnorummet.  Det är sånt slöseri med tid och energi att skämmas på de här områdena. Det är tid att njuta av livet nu. Att lyssna in dig själv.

Vad längtar du efter?
Vad behöver du?







Related

kvinna 1207960187056203631

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item