charlottecronquist

Du har så liten andning, säger rosenterapeuten. Vad vet du om din andning?




Du har så liten andning, säger rosenterapeuten.


När hon säger det, för så där 25 år sedan, vet jag inte vad hon talar om. Men jag vet att när jag ligger på rygg på hennes bänk och andas, så händer något i mig, Tillbakahållna känslor väller ut och jag kommer i kontakt med minnen jag inte visste att jag hade.

Jag ligger där i hennes händers värme. Andningen pulserar genom mig. Liten andning?


Där och då upptäckte jag att andning och lätt beröring kan väcka saker som sover i kroppen. Ibland väcks något skönt och andra gånger något obehagligt. Som att kroppen känner sig tillräckligt trygg för att ta emot det som hållits instängt djupt inne i mig.


Något senare upptäckte jag frigörande andning. Första gången var det lite skrämmande. Fyrtio personer låg på varsin madrass på golvet för att andas tillsammans. Rummet fylldes så småningom med skrik, gråt, skratt och andra känslouttryck. Jag kämpade för att hålla mig vaken och kände mig misslyckad. Vad var det som hände med de andra? Hur kunde kopplad andning ge upphov till så många känslor frigjordes?


Min nyfikenhet var väckt. Jag ville minsann också lära mig frigörande andning. Jag ville få större andning. Jag ville uppmärksamma andningen. Jag ville lära mig andas ”rätt”.


Någon månad senare låg jag själv där på golvet och fördes med av den kopplade andningens kraft. Jag lämnade mina tankar och idéer och överlämnade mig till andningen. Saker frigjordes inom mig. Det kunde strömma tårar, det kunde komma ut ilska … men oj, här kom lite kåthet fram. Var kom den ifrån?


Jag lärde mig att andning verkligen kan vara ett verktyg som jag kan använda medvetet. När jag andas djupare och långsammare blir jag lugnare.  När jag höjer frekvensen på andningen och kombinerar det med rörelser känner jag hur energi börjar röra sig i kroppen. Jag känner livet i mig.


Den frigörande andningen är ett återkommande moment på mina helgkurser - mycket för att det gör det möjligt för dig att möta djupen i dig själv. En andning är sällan eller aldrig den andra lik. Till min hjälp tar jag utbildade andningspedagoger, frigörande andning tycker jag bör ledas av någon som verkligen kan och som kan bidra till att deltagarna får en bra andningsupplevelse.


Hur ofta tänker du på din andning? Hur medveten är du om den? 


Själv vet jag ännu inte hur ”stor” min andning är i dag, men jag vet hur jag kan använda andningen för att möta livets olika utmaningar. Jag kan exempelvis andas till orgasm, utan fysisk beröring.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer










Och strax börjar höstens tantrasäsong:



Höstens kurser sker i Stockholm.

20 september startar Lekfulla tantrakvällar - där du som är 50+ är extra välkommen

Det sker sammanlagt fem kvällar och du kan gå en enstaka eller alla fem, som en kurs.


21-22 september sker första helgkursen Lekfull tantra - som passar både nybörjare och dig som har tidigare erfarenhet av tantra.


27-29 september sker höstens första parkurs - ta med dig din partner, eller någon du vill leka tantriskt med under en helg.

Related

tantra 2311336307633953401

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

onlinekurser
Charlotte Cronquist erbjuder onlinekurser om tantra och relationer.

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item