charlottecronquist

”Oj, vad jag har mycket energi, det bara strömmar genom mig”



Tänk dig att du står mitt på ett golv, du hör musik du gillar. Du låter din kropp ryckas med av musiken och efter en stund känns det nästan som att du är en del av musiken.

Du gör medvetna rörelser, du dansar, men du märker också att kroppens energi går igång av sig själv, du känner hur pulsen ökar, hur värmen sprider sig i kroppen - du känner dig extremt levande.


Det är ett sätt att beskriva känslan som kan uppstå när du möter och utövar tantra. Du får mer tillgång till din livsenergi, du låter den strömma genom dig, du kan känna att kroppen vibrerar, ibland kan små skakningar uppstå. Det är som att väckas upp från en annan slags tillvaro, till ett liv med mer explosiv energi, till ett liv där tillvaron vidgas mer och mer, där du blir mer öppen för att möta livet, äventyret, lyckan, men också vågar möta det du sopat under mattan tidigare eller det som du skämts över.


Ju fler tantrakurser jag leder, ju fler jag möter i tantra, desto tydligare blir det att energi är en viktig del av tantra - och något jag vill lyfta fram och bidra till att du finner i dig. Jag har också märkt hur lätt det är att göra tantra till ”något jag ska lära mig perfekt” och det är ett av skälen till att jag skapar Lekfull tantra. Lekfullheten är i centrum på mina kurser. Du gör så gott du kan, på dina villkor - och så finns endel övningar som är extra lekfulla.


Energi är ett knöligt ord, för det kan användas för så många olika saker. Begreppet är lika halt som en ål du försöker fånga med händerna. Och samtidigt är energi närvarande hela tiden.


Om jag ska hårdra det, säger jag att allt levande är energi, för när energin stannar upp helt, då dör vi.


Jag brukar roa mig med att betrakta energinivån hos små barn, hos tonåringar, hos vuxna, hos äldre. Barnen är ofta fyllda med energi och rör sig nästan hela tiden, och så avtar energin med åren och tillslut kanske vi bara är stillasittande.


Det jag har insett är att det går att påverka energinivån. Vi kan fylla oss med mer energi - och med energin kommer så mycket annat. Jag känner mig mer alert, jag blir mer kreativ, jag är mer lättroad, jag orkar mer och jag kan känna mer lust.


Därför leker vi en hel del med energi på mina kurser, för att du ska få känna livet i dig - och möta livet i andra. Du får röra dig mycket, du får ge och ta emot beröring, dansa, meditera, göra tantriska övningar - allt för att ditt liv ska bl mer … ditt och där du kan ta platsen att vara dig - och utifrån det möta världen.


På kurser händer det ofta att deltagare blir mer medvetna om energin i kroppen, de kan känna hur livsenergin liksom aktiveras och de kan göra det utan rädsla för vad andra ska tycka.


Jag ser kurserna som ett tillfälle att möta sig själv - och andra - på ett lekfullt sätt - i trygghet. Just tryggheten skapas genom konfidentialitet - ”det som händer i Las Vegas, stannar i Las Vegas” (Du får efteråt berätta om dina egna upplevelser av kursen, men inte namnge andra personer).


Att gå på en tantrakurs är en utmaning för många. Vid kursstarten brukar det nästan gå att ta på den både nervösa och förväntansfulla stämningen. Ofta har den initiala spänningen släppt efter den första timmen - när alla fått berätta vad som lockat dem till kursen.


Ganska ofta kommer starka känslor till ytan på en tantrakurs. Rädslor kommer till ytan. Sårbarheten är närvarande. Alla känslor är tillåtna på kurserna, för tantra handlar också om att bli mer du och förhoppningen är att när du visar dig själv mer, så kommer du att märka att andra har lättare att relatera till dig!

Så välkommen på kurs och njut av din energi. Hur mycket energi har du som ligger och vilar inuti dig?


Hösten 2024 sker alla kurser i Stockholmstrakten. Vill du att jag leder kurs någon annanstans i landet - dra ihop 6-10 personer så ordnar jag en kurs för er.



Höstens första kurser:


21-22 september helgkursen Lekfull tantra

27-29 september parkursen Lekfull tantra 




Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

tantra 8539018906846331889

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

onlinekurser
Charlotte Cronquist erbjuder onlinekurser om tantra och relationer.

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item