charlotterudenstam

Onsdagslistan: Sex tips till mer lust

Om du vill känner mer lust i livet vill jag ge dig sex grundläggande tips. De handlar om saker du kan göra för att bli mer närvarande, kom...


Om du vill känner mer lust i livet vill jag ge dig sex grundläggande tips.

De handlar om saker du kan göra för att bli mer närvarande, kommunicera bättre och därmed komma närmare både dig själv och en eventuell partner.


1. Andas.
Ta fem minuter om dagen då du bara är. Sitt still och blunda och andas långsamt, djupt och medvetet. Känn att du är! (Bara denna lilla dagliga övning kan vitalisera ditt liv!) Du kan när du vill förlänga den här stunden och kalla den för meditation…

2. Berör.
Bli vän med din kropp, tyck om den och njut av den. Ett första steg kan vara att ge eller få massage. Eller gör något ännu enklare. Ta på människor i din omgivinng, ta på dig själv. Smek din hand, rör en axel, rufsa ett hår.

3. Titta.
En annan femminuters övning kan vara: Sitt mitt emot varandra och titta på varandra. Minns allt som gjorde att du blev förälskad i din partner. Se allt det vackra hos honom eller henne.

4. Lyssna.
Ge varandra fem minuter och lyssna uppmärksamt när din partner berättar vad han eller hon uppskattar hos dig. Och så byter ni. Ni kan fylla på med andra femminutare om exempelvis era drömmar, vad ni vill med relationen, era sexfantasier.

5. Dejta varandra
Se till att det också finns tid för sex och lust i dejten. Jag har vänner som dejtar varandra en gång i veckan och har fått tillbaka vitaliteten i relationen.

6. Knip dagligen. 
Spänn pc-muskeln minst 30 gånger om dagen. Det gäller både män och kvinnor. En vältränad pc-muskel ger starkare orgasmer för båda könen. Om du är osäker på var din pc-muskel finns, knip av kisstrålen. Ungefär så gör du sedan när du kniper. Börja med 5 sekunder per knip och öka när det känns bekvämt. Och knipa kan du göra när och var som helst – utan att någon märker det! Tänk att sitta i möte och tänka att du just nu jobbar med din orgasmförmåga…

Related

titta 3014713469192014252

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item