charlotterudenstam

7 nycklar till en bra kärleksrelation: 4. Praktisera empati.

Walk a mile in his shoes. Judith Ansara och Robert Gass är amerikaner som arbetar med kärlek och relationer under devisen ”helig f...


Walk a mile in his shoes.Judith Ansara och Robert Gass är amerikaner som arbetar med kärlek och relationer under devisen ”helig förening” (sacred union). De vill bidra till medvetna kärleksrelationer och här är deras sju tips om hur du lyckas göra det.
Här får du den fjärde nyckeln.

Då och då råkar du säkert i luven på din partner. Du kanske tycker att hon eller han har fel. Du kanske tycker att hon eller han är orättvis eller överdriver, eller borde fatta vad du menar, eller borde förstå att just nu behöver du en kram, en kyss, att bli sedd eller en stunds sex.

När du är uppfylld av din brist, av ditt hål, av din känsla av otillräcklighet är det så lätt hänt att du skyller det på din partner och att du glömmer hans eller hennes perspektiv.

Kanske det finns ett giltigt skäl till att han eller hon inte visar dig omtanke just nu. Kanske är det något som bekymrar eller uppfyller din partner. Kanske är han eller hon i helt egna tankar... och om du tänker efter... så kanske det är ganska orimligt av dig att just nu ställa (outtalade) krav på din partner.

När du börjar känna så där så pröva att blunda en stund. Pröva att föreställa dig att du är din partner. Hur känner hen det just nu? Vilket är hens perspektiv?

Uppmaningen är alltså att du ska praktisera empati.


4. Praktisera empati
Empati är motgiftet mot att döma och skylla på andra. Om du lägger märke till att du känner dig överlägsen till eller sårad av din partner, föreställ dig att det är du som är i hans kläder, att du upplever det han upplever. Då kan du förstå vad hen går igenom. Att förstå sin partners perspektiv får ditt hjärta att mjukna.

Du kanske känner dig osäker när du gör på ett nytt sätt, att du inte längre har kontroll. Här tipsar jag om hur du hanterar en sådan situation.Related

Robert Gass 440386655331163506

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item