charlotterudenstam

Quodoushka. Adventskalendern lucka 11

Quodoushka visar hur vi kan uppskatta vår sexualitet som något heligt och grundläggande. Det erbjuder ett sätt att hela sexuella sår och d...


Quodoushka visar hur vi kan uppskatta vår sexualitet som något heligt och grundläggande. Det erbjuder ett sätt att hela sexuella sår och det är det sätt att lära sig att upprätthålla riktigt närande relationer.
Alltså jag talar om Quodoushkaboken... och detta svårstavade ord handlar om en shamanskt sätt att närma sig sexualiteten.
Jag har läst två tredjedelar av boken och det är så givande!

Människan har intresserat sig för sexualiteten förmodligen så länge vi har funnits som art. I många äldre kulturer har man också sett sexualiteten som något heligt och med en andlig dimension. 


Spännande, spännande.


Med quodoushka hamnar jag bland Amerikas indiankulturer och en tradition som känns berikande för mig som nutidsmänniska.


Okej - jag läser om chuluaqi quodoushka. Det första ordet står för den grundläggande livsenergin som innefattar och strömmar genom allt. Det andra ordet avser unionen mellan två energier som möts för att skapa mer än summan av de individuella delarna. Quodoushka lär ut att sexuell energi är det mest kraftfulla sättet som vi direkt kan känna den där grundläggande energin (chuluaqi) ur vilken vi alla är födda.
Låter det krångligt?


Alltså - vi är alla födda ur en urenergi och det tillfälle då det är lättast att komma i kontakt med det är när vi får orgasm. Då släpper alla spärrar, all kontroll, all skuld och all skam. När vi ger oss hän blir vi vår essens.


( Reflektion: Det är så himla häftigt för mig, för när jag hade bestämt att kalla min adventskalender för sex med universum hade jag ännu inte läst detta... och så är min tolkning att det som undervisas i quodoushka just det... hur du får “sex med universum.”. Hihi).


Detta är en väldigt matnyttig bok. Dels får du på ett lättbegripligt sätt lära dig om den indianska världsbilden - som utgår från de fyra väderstrecken - och om hur sexualiteten är kopplad till dem. Du får möjlighet att göra en rad ritualer och övningar för att komma i kontakt med din sexuella energi.


Dessutom visar författaren Amara Charles kopplingarna mellan vår anatomi och vår njutning. Hon visar att det finns nio grundläggande former för yonin, fittan, tupulin (det indianska ordet, och för lingam, kuken, tipilin (det indianska ordet) och anatomin påverkar hur vi njuter. 


Jag tar kvinnan som exempel: 

Det finns djupa och grundakvinnokön, 
det finns stora och små blygdläppar, 
avståndet mellan klitoris och vaginaöppningen varierar, 
klitoriskappan ser olika ut 
och g-området kan sitta olika långt in.
Allt detta påverkar hur en kvinna njuter, vilken beröring hon gillar.
Och motsvarande finns för män.


Detta är bara ett exempel på vad du kan hitta i den här boken. 

Jag blir sugen på att skapa en studiecirkel helt baserad på den... för här finns så mycket att hämta kring den sexuella energin att hämta och den leder till ökad medvetenhet om njutning. Rekommenderas varmt.

Den enda i Sverige som jag känner till som erbjuder kurser i quodoushka är Åsa Kullberg. Känner du till andra - berätta gärna för mig och lägger jag till det i inlägget! Viktigt att sprida kunskap om detta, känns det som!


Intervju med Amara Charles:
The Beauty of Sex with Amara Charles from Amara Charles on Vimeo.


Samtidigt för ett år sedan i Adventsboken. Jag måste få träffa honom.

Related

sex med universum 4762964668616983438

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item