charlotterudenstam

Nu öppnar Klagomuren.

Tänk dig att du får möjlighet att klaga. Att stå upp emot muren och bara låta klagomålen skölja igenom dig? Nu startar jag en tjänst...Tänk dig att du får möjlighet att klaga. Att stå upp emot muren och bara låta klagomålen skölja igenom dig?
Nu startar jag en tjänst där jag är din klagomur.
Du får ösa ut dina klagomål och jag tar emot dig.
Förmodligen kommer du att känna dig betydligt lättare efteråt.

Du kanske känner igen vännerna det är jobbigt att vara med för att de klagar, gnäller och snackar skit om andra? Du kanske möter martyrerna och offren och du kanske orkar lyssna ganska mycket?

Men så kanske det blir för mycket? 
Du får lust att stänga dörren om klagandet eller du känner att du inte vill delta i eller uppmuntra skitsnack? 
Du vill inte vara någons ventil.

Det kan också vara så att du inte vill delta i detta, för att du känner att du hamnar i en konstig sits. Om en av dina vänner snackar skit om en annan, så kommer det skitsnacket att liksom hamna mellan er. Eller du kan känna sig som gisslan av skitsnacket. Du vet något som den som blivit skitsnackad inte vet om, och om du röjer det… så kanske du får två ovänner.

Jag tror att det är bra att ibland ha en ventil, en möjlighet att få skölja av sig frustrationen och att då göra det till någon som klarar av att ta emot klagomålen och som inte tar dem personligt.

I ett års tid har jag burit på idén att vara klagomur. 
Det är en tjänst som kostar pengar. 
Du kan helt utan dåligt samvete klaga på, medan jag lugnt möter dig och håller dig.
En tjänst som kan bidra till att den klagande kan lätta på trycket, som kan frigöra energi och som kan göra att klagandet inte behöver ske till någon när och kär i närheten. Ganska ofta kan det räcka att bara få säga de där orden.

En klagomursession pågår i en timme. 
Jag finns där och bevittnar dina klagomål. 
Sessionen avslutas med en liten ceremoni där personen som klagar släpper just dessa klagomål.

Det bästa är att vi träffas rent fysiskt och du får möta mig och känna att jag håller spacen för dig. Men det är också möjligt att göra en session via Skype.

Om det skulle visa sig att du behöver något annat – såsom coachning – är det något vi kan snacka om det efteråt. Jag har möjlighet att möta dig och stödja dig i rollerna som sexsibilitycoach, kroppsterapeut och inom kort också som diplomerad ICF-coach.


Related

tjänst 4279139277148304700

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Får man vill klaga på att coacher kostar alldeles för mycket per timme också?

  SvaraRadera
 2. Charlotte Rudenstam17 juli 2013 08:27

  Absolut, du kan klaga på att jag är ful, dum eller har fel också. Att världen är emot dig. Att det känns orättvist. Ditt val <3

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är kul att läsa gnälliga insändare i alla dessa gratistidningar. De klagar på allt. Ibland månader efter något hänt. Då tänker jag "Sådana människor finns alltså" Det gör ofta att jag känner mig i toppen av genpoolen.
  Lite besläktat med att vara arg på någon eller något. Lika meningslös sysselsättning.
  En del människor är som en liten sten i min sko. Så länge den inte skaver så finns den bara där. Om den börjar skava, såret blir infekterat varigt och gör ont, så letar jag efter och kastar bort stenen. Jag vårdar mitt sår, följer läkningsprocessen och till slut är det bara ett litet fjuttigt ärr kvar.

  Är jag arg på stenen som hamnat i min sko?

  Tror inte det. Då vore jag sinnessjuk.

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item