charlotterudenstam

Skulle du tvinga någon att dricka te? Isåfall bör du förstå varför det är så viktigt med samtycke när du vill ligga.

Jag såg just en film som är enkel och briljant och förklarar så vilken barnunge som helst kan förstå varför det är så viktigt med samtyc...Jag såg just en film som är enkel och briljant och förklarar så vilken barnunge som helst kan förstå varför det är så viktigt med samtyckte när det gäller att ligga.
Hur skulle du känna det om någon tvingade i dig te mot din vilja? 
Och om du inte vill ha te när du har sagt nej, hur kan någon ens komma på idén att någon som sagt nej, som sover eller är medvetslös skulle vilja ha te?


Se den här filmen och visade den gärna för dem som tvekar om samtycke kring sex.
Den är ungefär tre minuter lång och du kan använda den som ett samtal om om vikten av samtycke, om vikten av att få välja och välja om, om vikten av att själv få sätta sina gränser, om vikten att slippa bli tvingad till att dricka te, äta något man inte gillar eller ha sex när man inte vill.

Och så skönt att se något så enkelt och så briljant.
Filmen är gjord av Blue seat studios och inspirerades av en bloggare, som har skrivit en lite längre text på engelska om samtycke vid sex och att det egentligen är ganska enkelt: Whether it’s tea or sex, Consent Is Everything.

Related

sexualitet 2966767852386280879

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Jag skulle inte tvinga någon till någonting. Varje människa ha rätt att själv bestämma över sitt liv och sina handlingar. Det kan ingen annan göra.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item