charlotterudenstam

Ny undersökning: Många väljer mobilen framför sin partner. Klarar du testet?Vad är det första du gör på morgonen?
Pussar på din partner (om du har någon) eller aktiverar din smarta mobil?
Allt fler väljer mobilen, visar en nordisk undersökning som mobiltelefontillverkaren Samsung har låtit genomföra.Min smarta mobil påverkar mitt liv, det är klart som korvspad. Jag ser den som en dator med telefonfunktion och med hjälp av den kan jag klara många av vardagens utmaningar.

Men frågan är hur de smarta mobilerna påverkar våra fysiska möten, våra fysiska relationer. Hur känns det för dig om du märker att din samtalspartner börjar pilla på telefonen medan du pratar? Känner du dig ratad, ointressant... eller känns det okej?
Undersökningen, som besvarades av 4000 personer i Norge, Sverige, Danmark och Finland, visar att de smarta mobilerna tar allt större plats i våra liv.


Den visar att 70 procent av svenskarna tycker att de smarta mobilerna gör dem mer sociala. Samtidigt svarar två av fem att de någon gång smygkollat på mobilen under ett fysiskt samtal.

Men frågan är om mobilerna också kan vara relationsdödare?
Så fråga dig själv: Hur många gånger kollar du mobilen per timme? I vilka situationer släpper du fokus på det som händer runt dig, för att istället göra något med mobilen?

Två tredjedelar av svenskar som är 55+ tycker att den smarta mobilen hjälper dem att fokusera, medan sju av tio 16-24-åringar tycker att den är distraherande.
Det är här frågan om hur ofta du kollar mobilen kommer in. 
En majoritet av 55-plussarna kollar mobilen max en gång i timmen, medan 16-24-åringarna tittade till den var 6:e minut. 

– Vår undersökning visar att mobilanvändandet får effekter på våra relationer. Svenskarna ser fördelarna med att kunna upprätthålla sina relationer med hjälp av sin mobil men samtidigt är det betryggande att 66 procent av de tillfrågade svarar att de ger sin partner mest uppmärksamhet och inte sin telefon, säger Rickard Andersson, presskontakt på Samsung.

Men vänta nu. Det kanske är dags att stanna upp här en stund. För det Rickard Andersson konstaterar är att var tredje person säger att de ger telefonen mer uppmärksamhet än sin partner.
På frågan om de skulle välja att leva utan sin telefon i ett kvartal, eller utan sex under samma period svarar en av fem att de skulle ha valt bort sex.
Det kanske innebär att det är en gyllene framtid för telefonsex?


Vill du ha lite koll på din relation till din mobil ... i förhållande till en verklig eller tänkt partner... så kan du göra detta enkla test.


Så klart blev detta en nyhet, i synnerhet med sex-vinkeln, som spridit sig viralt i dag.
Här är ett par exempel.

Related

världen 2933283706427488515

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item