charlotterudenstam

Tema: Mat för älskande 1

--> Nu så här inför de stundande helgerna har jag fått inspiration till en serie blogginlägg som jag kallar: Mat f...


-->
Nu så här inför de stundande helgerna har jag fått inspiration till en serie blogginlägg som jag kallar: Mat för älskande. Ska jag vara riktigt petig fick jag hjälp med inspirationen av Albert, som skickade en länk till TLC (en amerikansk tevekanal) som raddar upp 10 ingredienser som gör sexlivet bättre.
Traditionellt brukar man ju tala om choklad, ostron och rödvin. Och de sakerna finns med på den här listan. Men det finns fler möjligheter än så.
Jag kommer att beta listan och också fylla på med kunskaper om erotisk mat och dryck som jag fick på Sexsibilitycoach-utbildningen, som du kan låta dig inspireras av.
Så det här inlägget kan du se som en teaser.
I alla tider har människa kopplat ihop sex och mat. Vi har experimenterat för att hitta mat och substanser som ökar sexlusten. Du kanske har lett åt japaner som har ätit nedmalda renhorn för att höja potensen. Men i Asien ses just det som ett alternativ till Viagra.
Det finns också rykten om att horn från noshörningar skulle vara bra för den manliga potensen, en föreställning som känns ganska dum i dessa tider när djuret är mer eller mindre utrotningshotat. Någon annan får reda ut varför just ”horn” kopplas samman med potens.Så här står det om produkten, som kostar 25 dollar att beställa:
Deer velvet antler has been found to contain a variety of complex elements, including amino acids (almost half of its substance), enzymes, minerals, vitamins, fats, male and female hormones and leuteinizing hormone, and a very potent growth-promoting hormone known as IFG-1 (insulin-like growth factor).
This will increase libido, performance and act as an aphrodisiac for both men and women. It is also very effective in improving circulation (especially with the elderly) and has a warming effect on the body.

Men hur som helst vill människan ha hjälp till lust. Mystiken kring afrodisiaka (luststimulerande mat och dryck) är något många ägnar sig åt. Och även om den afrodisiakiska verkan är omdebatterad, är det, enligt TLC, ett faktum att visa mat förbättrar sexlivet. De flesta av dem är bra på grund av sjysta näringsämnen – äter man bra så blir orkar man ju mer. Men det finns alltså viss saker som är särskilt bra i sexlivet.
Och på plats nummer tio återfinns en klassiker:
Mörk chokladDe flesta känner till legenden om att mörk choklad innehåller kemikalier som ger oss känslan av att vara förälskade (bland annat serotonin – som stimulerar sexualiteten och höjer humöret), men de finns fler fördelar med choklad.
Mörk choklad innehåller antioxidanter och koffein som kan öka blodflödet och kickstarta lysten. Det finns också en speciell sensuell känsla förknippad med att äta choklad. En studie som BBC gjorde visar att deltagare som lät choklad smälta på tungan fick högre puls och en hjärnaktivitet som motsvarar den som uppstår när man kyssar varandra passionerat.
De här bevisen säger inte att choklad funkar för dig. För att få den rätt känslan måste du välja ren mörk choklad – inget annat.

Vill du ha djupare kunskaper?
Collins, Karen. "Is chocolate good for you?"
Zelman, Kathleen M. "Chocolate's Dark Secret"

Related

sexsibilityutbildning 2183320429886293282

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item