charlotterudenstam

Ny forskning: Storleken har (viss) betydelse

Hur är det nu egentligen? Har storleken på kuken betydelse? Ja, visar ny forskning, men frågan är lite mer komplicerad än så. För...





Hur är det nu egentligen?
Har storleken på kuken betydelse?
Ja, visar ny forskning, men frågan är lite mer komplicerad än så. För det är också viktigt hur mannen som äger lemmen ser ut.
- Det första vi upptäckte var att penisstorleken påverkar hur attraktiv en man är, säger den australiensiske biologen Brian Mautz. Männen uppfattades som allt attraktivare upp till en storlk på ungefär 7,5 centimeter utan stånd och sedan steg attraktiviteten allt långsammare.



En bloggläsare tipsar mig om den här nya forskningen, och gillar resultaten. Så jag tar och läser mer än det Svd-klipp hen hänvisar till.

En fråga som forskarna har funderat på är om storleken har betydelse och om det är så att kukstorleken har påverkats på något sätt av evolutionen. Och om det är så att kvinnor föredrar män med stora kukar, tja, då kan man dra slutsatsen att det är en kroppslig egenskap som selekterats fram genom årtusendenas lopp.

Men hur ska man då mäta storlekens betydelse?

Forskarna utgick från en studie av italienska män och utifrån de måtten de fick fram skapade de nästan 350 datoranimerade mansfigurer som hade olika stora kukar, var olika länga och hade olika axel- och höftbredd. Det är mått som allmänt anses påverka hur attraktiv en man uppfattas... och därmed också mannens förutsättningar att bli pappa.

Schablonbilden är ju att en lång man med breda axlar, smala höfter och väl tilltagen kuk är det som kvinnor gillar.

Så Brian Mautz och hans kolleger lät 105 kvinnor titta på flera av de datoranimerade bilderna och så fick de ange hur gärna de skulle vilja ha dem som sexpartner, på en skala mellan 1 och 7.
De kunde alltså genast se ett samband mellan attraktionskraft och penisstorlek.



Men det räcker alltså inte med en stor kuk för att bli attraktiv... det visade sig också att den där schablonbilden av den attraktive mannen stämde... för kortare och mer bredhöftade män var - oavsett kukstorlek - mindre attraktiva än de långa bredaxlade männen.

– För att verkligen skörda frukterna av en stor penis, måste en kille uppfattas som attraktiv av andra skäl, säger Mautz. Om han inte uppfattas som attraktiv hjälper det inte med den största kuken i världen.

Forskarna menar att det finns en möjlighet att kvinnors val av partner har hjälpt till att selektera fram män med större kukar. Forskarna spekulerar i att orsaken till detta är att män med större kukar har kunnat ge kvinnor fler orgasmer och högre sexuell tillfredsställelse.
Sedan är det en sak att titta på datoranimerade män i naturlig storlek och möta en livs levande man... och eftersom själva urvalet av partner sällan går utifrån att kvinnan (i en heterosexuell situation) kollat in kuken, kan man förmoda att det finns många faktorer som bidrar till attraktion.

Jag kan för min personliga del säga att något jag finner väldigt attraktivt är en mans ögon och hans förmåga att vara närvarande. Så det kan verkligen vara olika saker som lockar.




Dessutom är det inte alls säkert att stora kukar är bättre på att tillfredsställa kvinnor... kanske är det också så att män med mindre kukar blir mer uppfinningsrika i sitt älskande... Varje storlek har troligen sin charm... och de som väljer att bli par har säkert hittat en bra kompatabilitet mellan sin kön.



Jag deltar i bloggutmaningen #blogg100. Detta är dags 76.





Related

storlek 3006918865704251112

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Det hänger inte på storleken, det har större betydelse om den hänger när den ska leka.

  SvaraRadera
 2. Storleken är en evig ibland besvärande fråga som kommer tillbaka till mig och förmodligen alla män ibland. I ungdomen jämförde ju killarna sina penisar omklädningsrummen. Men redan då noterade jag att kukstorleken inte något samband med hur framsgångrik killen var med tjejer. Tjejernerna såg ju normalt inte snoppen innan det var dags.

  I samband med filminspelning och foto var en stor kuk attraktivt. Men ännu viktigare var att kunna få och hålla erektion då det var tagning samt kontrollera utlösning

  Jag vet ju att jag inte föredrar stora tuttar utan mer normala. Men jag vill ha naturliga Och sen är viktigast att kvinnan gillar mig.

  Jag har kommit till att acceptera hur jag och min snopp ser ut. Min kvinna får acceptera "hela paketet". Sen är det kärlek och attraktion som styr. Och viktigast är ju att jag är sugen och har erektion då det är dags!

  SvaraRadera
 3. charlotterudenstam12 april 2013 17:08

  Jag håller med... forskningen är ju rätt hypotetisk... och vem tycker egentligen att de där "plastgubbarna" är så attraktiva. Men ändå lite kul att läsa om tycker jag.

  SvaraRadera
 4. charlotterudenstam12 april 2013 17:08

  Det kanske inte heller spelar så stor roll... det är väl ännu viktigare att du är hemma i din kropp, oavsett stånd <3

  SvaraRadera
 5. Jo du ser ju att ämnet inbjuder till funderingar. Men jag tror trots atlt att storleken har och haft någon orsak i det naturliga urvalet och utvecklingen för människan. Våra kusiner chimpanser och gorlilor har ju mindre snoppar. Vad beror det på? Människan kan ju tänka. Det är kanske stämer som en del kvinnor säger att "män tänker med kuken"!

  SvaraRadera
 6. Javisst, att vara närvarande och medvetet beröra med händer,läppar, tunga och hela kroppen är viktigare, det var du som började skriva om snoppar och dess betydelse

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item