charlotterudenstam

Många kvinnor nöjer sig med dåligt sex – gör du?
Ett alternativ för dig som har tråkigt sex?

Kvinnor har höga förväntningar på livet inom nästan alla områden.Men när det handlar om sex, nöjer de sig med mindre. Men det är inget de berättar, ens för sin partner.Det säger forskaren och psykiatern Anita Clayton vid University of Virginia Health System till Live Science.


Är du nöjd med ditt sexliv? Om du är det så säger jag bara: grattis!
Om du inte är det är följdfrågan: Vet någon mer än du själv om det?
– Om män har problem med sex, så är det kris! De springer till doktorn och säger ”Jag måste ha något för att avhjälpa det här”. Kvinnor gör inte det. De liksom trycker ner det och låter det hamna lägre på dagordningen, säger Clayton som forskar kring kvinnors sexualitet.Clayton har både forskat och haft egna patienter. Hon har mött kvinnor som har sökt sig till henne för att de har problem i sina relationer eller för att de är deprimerade, men det är först på direkta frågor som de berättar att de inte är nöjda med sitt sexliv.
Hon menar att det finns en rad skäl till att kvinnor inte är nöjda med sina sexliv. Sex brukar hamna längst ner på ”att göra”-listan och när de väl har sex blir det ytterligare en uppgift de måste fullfölja.
  • Kvinnorna känner inte att de får sina känslomässiga behov mötta när de älskar. Det behöver inte handla om att få orgasm.
  • Många kvinnor strävar efter orealistisk fysisk perfektion (alla modeller vi ser i media och reklam) och är olyckliga över en eller flera delar av sin kropp.
  • Kvinnor ber inte om vad de vill ha när de älskar, eftersom de är rädda för att deras partner ska bli sårade eller lämna dem.
  • Antidepressiva mediciner kan minska kvinnors lust och möjlighet att få orgasm.
Clayton berättar att det fanns kvinnor som klagade över att de hade svårt att få orgasm eller att de hade bristande lust, men det vanligaste var ändå en allmän besvikelse kring sina sexliv. Att de kände sig lätt uppgivna.
Vad är då halvtaskiskt sex?
– Det är en känsla av att inte bli tillfredsställd, i synnerhet på den känslomässiga nivån. De kan ha fått orgasm, men kvinnorna vill ha mer än så, säger Clayton.
Kvinnorna vet inte riktigt varför de känner sig så tomma efter sex och förmodar att det är deras eget fel , eller så låter de helt enkelt bli att berätta det för sin partner.
– Kvinnor har inte en tydlig medvetenhet om sina sexuella önskemål, beroende på sociala, kulturella eller religiösa värderingar som säger att kvinnlig sexualitet är skamlig.
Tryck från utsidan påverkar kvinnans syn på sin kropp (alltså att hon känner sig missnöjd) och det kan minska hennes sexlust.
– Kvinnor är så upptagna av hur de ser ut och vi försöker verkligen få något slags idealiserad kvinnokropp som vi ser i media. Det känns alltid som att vi brister på något sätt, säger Clayton.
Så hur kompenserar då kvinnan detta? Hon låtsas helt enkelt inte om sina sexuella behov. – Arbete och familj kommer i första hand. Sex hamnar längst ner på prioriteringslistan. När vår partner tar initiativ till sex, blir det ännu en uppgift som ska göras. Jag menar verkligen att vi kvinnor accepterar en nivå av otillfredsställelse som vi inte behöver acceptera.
Men vad menar Clayton att kvinnor ska göra för att få njuta mer.
Kvinnor behöver lära sig att perfekta kroppar inte ger bra sex.
– Du behöver inte se ut som en sexbomb för att njuta. Det handlar inte alls om det.
Att vara öppen för att utforska sin egen sensualitet kan väcka liv i urtrist sex. Och kvinnor kan också börja prioritera sex högre… och kanske vänta med att tvätta till i morgon.
Män kan bli mer öppna för att tala med om vad en kvinna vill ha i sängen, han kan till och med ta initiativ till sådana samtal. Och hjälper han till mer hemma, kommer de att ha mer tid för sex också…
Det Clayton beskriver i den här artikeln är ett av skälen till att jag skrev ”Ingen skam i kroppen”. Jag känner hur viktigt det är att kvinnor vågar vara sexuella och prioritera sin sexualitet. Och att vi ska sluta jämföra oss med andra. Sex är livskraft!! Njut av den!

Related

sex 6296696614547722922

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item