charlotterudenstam

Änglar, finns dom?

Änglar, finns dom?  Det enklaste svaret på frågan är helt enkelt JA.  Och just nu tänker jag på en speciell ängel.  Nämligen entr...


Änglar, finns dom? 
Det enklaste svaret på frågan är helt enkelt JA. 
Och just nu tänker jag på en speciell ängel. 
Nämligen entreprenören och ambassadören Carina Månsson. 

Carina Månsson är för mig en person som på en och samma gång gör det hon tror på, står för det och också är beredd att bistå andra. En fantastisk nätverkare… och bara genom sitt sätt att vara en ambassadör för (kvinnors) företagande. Hon visar att det är okej både att våga och att bjuda på sig själv. 

I våras började ett gäng kvinnor dra igång Facebookluncher i Malmö. En av initiativtagarna var Carina. Hon fanns med på alla bilder, men var inte det som ställde sig i förgrunden. Hon lät andra ta plats och såg ut att sköta mycket av arbetet bakom kulisserna. 

I början av sommaren ordnade Jeanette Boman i samarbete med Carina en träff för skånska ambassadörer för kvinnors företagande. Jeanette fick visa vilken fantastisk mat och miljö Skivarps gästis kan stå för… och Jeanette, kämpen, är värd ett blogginlägg i sig, men nu handlar det om Carina Månsson. 

Också där stod Carina en stund i centrum, men lät andra föra ordet. Lät andra ta platsen. Hon var liksom väldigt närvarande, men utstrålade samtidigt en massa ödmjukhet. 

Kanske är det så att Carina Månsson är lite blyg för att tala inför lite större grupper? (Är du det Carina?) 

Vilket skälet än är blir min känsla att Carina är en generös person. Hon ordnar events hemma i Ystad, hon masserar och ger reiki, i familjens stora hus skapar hon ekologiska intimprodukter under varumärket Nature Calling

Hon ger glada och konstruktiva tillrop på Facebook. Till mig. Och till många andra. 

Det är som att solen börjar lysa klarare när Carina är med. Det är därför hon känns som en ängel för mig. Hon kräver liksom inte en massa stjärnglans. Hon behöver inte stå i centrum. Hon kan stå lite vid sidan av… och stråla! 

Nu senast behövde jag hjälp med kontakter norröver. Vi ska ha workshoppen ”Ingen skam i kroppen” i Umeå, Sundsvall och Gävle. Och särskilt i trakterna av Umeå är vårt nätverk glest… Så jag skickade ut ett utrop på Facebook. 

Fem minuter talade jag med Linda som driver Kärleksbutiken i Luleå (och som var årets uppstickare bland Luleåföretag 2006!) som gärna bidrar till att sprida info om vår workshop. 

Det känns så där härligt med människor som Carina, som när jag sträcker ut handen och ber om hjälp, tar den och förmedlar kontakten. Hon är ju inte ensam i änglaskaran. Men just nu kändes det viktigt att lyfta fram henne. 

Tack Carina Månsson för att du är en sådan bedårande ängel, modig företagare och framgångsrik nätverkare! Och det är sådana vi företagare behöver – människor som är villiga att hjälpa varandra.

Related

ängel 3527628648572328564

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Ja underbara energiknippet Carina... Sååå bra skrivet, hon förtjänar verkligen att bli omnämnd som den enkla, glada, goa engagerande vännen hon är!
    Tack Charlotte! :-)))

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item