charlotterudenstam

Vad vill du?

Titta dig omkring i ditt liv.  Gör du verkligen vad du vill?  Vet du vad du vill?  Vad skulle krävas för att du ska börja göra just de...Titta dig omkring i ditt liv.
 Gör du verkligen vad du vill?
 Vet du vad du vill?
 Vad skulle krävas för att du ska börja göra just det?
 Det som är din längtan, det som du drömmer om, det som du lockas av?
Jag läser i tidningen Leva PS! om Karin Adelsköld, den duktiga journalisten som brände ut sig och som i dag är känd både som ståuppare och för att driva en tekniksajt som heter lillagumman.se (utan att kunna särskilt mycket om teknik).
När Karin blev sjukskriven började hon i kbt-terapi.
 – Terapeuten frågade mig vad jag ville. Jag förstod inte frågan. Vad jag vill – vad har det med mitt liv att göra, berättar hon för LevaPS! Chefredaktör Maria Gerlofson.


Det dunkade till i mitt hjärta när jag läste det där. För jag kände igen mig så väl. När jag skilde mig för mer än tio år sedan och barnen varannan vecka var hos sin pappa och jag hade alla möjligheter att göra vad jag ville så satt jag ibland som förlamad och stirrade på de gula väggarna i vardagsrummet.


Jag hade inte minsta aning om vad jag ville. Jag var så van att se till andras behov och vara duktig att jag sällan hade reflekterat över vad jag ville.


Jag hade nog sett en hel del i mitt liv som måsten och borden. Perfekt skulle jag vara.


Då och då kunde jag känna panik, det var som att väggarna var på väg att falla in över mig, men jag kunde definitivt inte svara på frågan vad jag ville göra.


Jag minns att jag började ställa den, men visste inte vad jag tyckte var kul, förutom att läsa böcker, se på film och träffa trevliga människor.
Jag trodde att jag var ganska tom inuti.


Förra året hamnade jag hos en kbt-terapeut. Jag var vidbränd men inte helt uträknad och jobbade på ungefär som vanligt.


Hon frågade också vad jag ville… vad som skulle vara kul och kravlöst för mig att göra.


Och i en av mina kvinnogrupper fick jag också uppgiften att hitta något att göra som var helt kravlöst… jag behövde träna på att göra något utan att vara duktig. (Sedan blev den uppgiften paradoxalt nog kravfylld i sig.)


Så i dag frågar sig Karin Adelsköld ganska ofta om hon gör det hon vill och om hon inte gör det så fortsätter hon med frågan vad hon behöver göra för att kunna föra det man vill.
– Har man inte svaret får man prova sig fram och även våga testa det man inte kan.


Jag har sett Karin Adelsköld på scen. Hon är helt underbar i detta ännu relativt nya yrke som ståuppare. Och nyligen kom hon, tillsammans med en kollega, ut med en första teknikbok riktad till lilla gumman… och uppmuntrar oss kvinnor till att också skruva ihop Ikea-möbler och borra i väggarna.


Jag undrar om Karin hade anat den potentialen hos sig själv, när hon var kvar i sitt fantastiskt duktiga liv?


Vad vill du verkligen göra?
Vad är första steget för att göra det?
Berätta gärna!


PS: En av de saker jag verkligen ville göra var att spela bridge. Så det gör jag nu. Och har roligt varje sekund!

Related

vilja 1732691576300462082

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Åh vad jag känner igen mig. Om jag inte heller vet vad jag vill?

    SvaraRadera
  2. Charlotte Rudenstam29 september 2011 16:01

    Pröva att lyssna inåt, lägg märke till vad som ger dig energi, vilka tankar som ger dig glädje och pröva något av det. Du kan pröva med något alldeles litet... bara känna efter hur det känns... ta en sak i taget... det kanske finns massor som du vill innerst inne, men som du inte har vågat känna en. Lycka till!
    /Charlotte

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item