charlotterudenstam

Du kan få ypperligt sex efter 50.

Jag har passerat 50 och jag njuter bara mer av sex för varje år som går. Förmodligen för att jag är intresserad av det och ser till...Jag har passerat 50 och jag njuter bara mer av sex för varje år som går.
Förmodligen för att jag är intresserad av det och ser till att lära mig mer.
Det finns många fördomar kring sex i och efter medelåldern. Jag läser Huffington post som ger några tips för oss som är vid livets höjdpunkt.

Det allra viktigaste är att faktiskt fortsätta älska. Så fortsätt med det. Fortsätt vara nyfiken på din kropp och vad som får dig att tända. Det är helt naturligt att känna lust, ända tills du drar din sista suck i den här kroppen.

1.     Släpp tanken på att din kropp inte duger.
Om jag skulle gå efter mediebilden så skulle jag förmodligen slutat ha sex för länge sedan. Jag skulle ha fått mindervärdeskomplex av att se alla perfekta kroppar. Det finns en idé om att kroppar -  särskilt kvinnors kroppar – förlorar sin sexuella attraktion när de passerat 40 och det kan vara en så invand tanke att du inte ens är medveten om den. Gina Ogden, som är forskare bland annat har skrivit böcker om kvinnor som älskar sex, visar att kvinnor i 60-70-årsåldern har sitt livs bästa sexuella upplevelser – och att det är viktigt att inse att mycket av de sexuella ”problemen” sitter i huvudet. Vi tänder i hög grad med hjärnan, så låt den bli kåt.

2.     Hårdvara och mjukvara.
Enligt Huffington post så skapar vi sexuella mönster från tonåren och upp till trettioårsåldern, mönster som sedan aldrig förändras. (Nu undrar ju jag vad de menar med mönster, jag tror att det är möjligt att förändra en hel del i det sexuella beteendet. Men låt gå då.). Så om vi accepterar vårt sexuella mönster och säger ”hårdvaran kommer att bestå, men vi kan uppdatera mjukvaran. Det kan ske genom att du testar nya saker – och genom att du lär känna dig själv. (Vet du vad du njuter av?)

3.     Öva, öva, öva
Om du ser din kropp som ett instrument, så kommer du bara bli bättre att spela det genom att öva. Och ur ett hälsoperspektiv finns det inget bättre sätt att använda din tid.
Ett bra sätt att bli avtänd och att minska förmågan att känna lust är att ta antidepressiva medel, därför kan män som börjar äta sådant hamna i en ond cirkel, där de för att häva effekten av antidepressiver tar andra mediciner som ska hjälpa dem att hålla stånd. Allt det där kan kroppen egentligen fixa själv och det enklaste sättet att hålla igång systemet är helt enkelt att få orgasmer.

4.     Håll formen
Om du är i god form är chansen stor att du har ett tillfredsställande sexliv. Att vara eller att känna att sig vältränad och att känna sig sexig brukar vara ungefär samma sak.  De flesta som söker en partner vill ha en som håller formen. Så om du har hälsan och din hårdvara arbetar som den ska, så kan du fokusera på att ladda hem ny mjukvara…

5.     Låt sex få ta tid
Kvinnan är ett universum som har fler sexuella knappar att trycka på än män. För männen ligger fokuset på kuken och resten av underlivet. Men för kvinnorna är sex som en kampsport och kvinnor behöver behärska den konsten och ha förmågan att få sexuell energi att cirkulera i kroppen, och att påverka ljus och fokusera på vissa delar av kroppen. När du är över 50 har du mer tid för att träna på detta. De flesta kvinnor behöver 45 minuter för att bli riktigt kåta… och detta samtidigt som snittsamlaget pågår i en kvart. Så sakta ner farten, ge tid till att älska.

Related

öva 7885567746820133737

Skicka en kommentar Default Comments

  1. varför tar ni för givet att alla har en partner eller har lätt träffa partners? jag är ensam men onanerar väldigt mycket.

    SvaraRadera
  2. onanerar särskilt mycket utomhus på sommaren.

    SvaraRadera
  3. vad göra om man inte hittar partner på sexibility festivalen?

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item