charlotterudenstam

Sexualitet: Gör en erotisk önskelista #lediglördagDet är ganska vanligt att människor lever tillsammans länge och egentligen inte vet så mycket om varandras önskemål när det kommer till erotik, beröring och sexualitet.

Skälen till att inte tala om det kan vara många. En rädsla att bli avvisad. En rädsla att skämmas. En idé om att partnern ändå inte är intresserad av att uppfylla önskningarna. Eller något helt annat.

Så jag föreslår att du som är i en relation föreslår din partner att ni skriver varsin erotisk önskelista. Om du är själv finns det också en lösning.
Vilka dina erotiska önskemål är har jag ingen aning om. Jag vet inte heller vad du låter bli att uttrycka. Men här är några exempel, bara för att få igång din lekfullhet och fantasi:

  • Åh, vad underbart det skulle vara att bli smekt långsamt och lätt av en fjäder.
  • Åh, vad fantastiskt det skulle vara att ta emot en sensuell massage.
  • Åh, vad jag skulle gå igång på om vi tittar på en porrfilm tillsammans.
  • Åh, vad jag skulle gilla att vi bygger upp stämningen genom att vandra runt på stan och lägga märke till andra läckra människor och fantisera om att ha sex med dem.
  • Åh, vad läckert det skulle vara om du hade ögonbindel och jag långsamt fick upptäcka din kropp och dröja lite innan jag berör dina mest erogena zoner.

Sexlivet kan gå i stå, erotiken kan försvinna ur det. Sex har en tendens till att förvandlas till något som ska eller bör eller förväntas ske, till något som ska klaras av och där fokus är orgasm för båda partner. Bara jag skriver det tänker jag att sex ibland blir mer eller mindre mekaniskt och att leken och nyfikenheten ibland försvinner ur en relation som annars fungerar rätt bra.

Och ju längre en låter bli att prata om det, desto svårare kan det bli att få igång en kommunikation om erotik och lust.

Så behöver du en nytändning, eller är nyfiken på vad sexlivet och erotiken mer kan erbjuda just dig och din partner, föreslå hen att ni skriver varsin erotisk önskelista.

Ta sedan och läs listorna för varandra.

Bestäm er för att förverkliga en dröm som du har och en önskan din partner har. Kanske vid olika tillfällen, men se till att boka in tid för det – givetvis så snabbt som möjligt, så att ni visar varandra att nyfikenheten och villigheten finns där.

Om du tycker att någon av din partners önskningar känns främmande, undvik att dissa partnern, se på önskan med nyfikenhet, även om du inte just nu är beredd att uppfylla just den. För om ni startar dissa varandra i den här situationen är risken att den dörr ni just öppnat tillsammans stängs med en smäll och så blir det svårare att öppna den igen. För om någon av er rynkar på näsan, så risken att känslan av att vara fel, att skämmas eller känna sig pinsam omedelbart uppenbarar sig.

Så välj nyfikenhet och utforskande, fråga din partner om något är oklart och kanske finns det flera skaer hens lista som du verkligen går igång på och själv inte hade tänkt på i förväg.

Om du är singel, gör en lista för dig själv, med fokus på solosex och hur du på ett lekfullt sätt kan expandera dina sätt att njuta. Ibland glöms just lekfullheten bort i samband med onani eller självsmekningar. Det är faktiskt så att kåtheten bor i dig, din sexualitet är din och genom att tillåta dig att erotiskt njuta med dig själv, ökar sannolikheten till härlig njutning med andra människor.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

PS: Om den här artikeln om lust väcker känslor av pinsamhet eller skam i dig, kanske du har mycket skam i kroppen. Då kanske du ska göra något åt det. Jag kan hjälpa dig några steg på vägen. Det enklaste är att du går någon av mina webbkurser. Ett lite dyrare och personligare alternativ är att anlita mig som coach.


Related

sexualitet 7177069291753509443

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item