charlottecronquist

Veckokrönika: Släpp fri häxan i dig och bli en kärlekskrigare!
Traditionen säger att häxorna i dag samlades på Blåkulla.
Kanske är det vad vi behöver göra för att skapa en värld som säger ja till kärlek, sex och njutning?
Hur ser ditt Blåkulla ut?


 Häxan är en symbol för rädslan för kvinnans kraft. Hon sågs längs som något farligt, som skulle utrotas. Hon hade starka krafter på många plan och det människor förmodligen var mest rädda för var hennes sexualitet.

När någon kallar mig för häxa, för det händer, tar jag det som en komplimang.

Det behövs fler häxor i världen i dag, fler kvinnor som står upp för sina värderingar, fler kvinnor som använder sin kraftfullhet och kreativitet, fler kvinnor som säger: Jag älskar min sexualitet, jag tillåter mig att njuta och jag gör det på egna villkor.

Min häxa är en kärlekskrigare som vill bidra till en värld där rädslan krymper och där kärleken flödar. Vad är det som säger att vi inte kan få ännu mera kärlek, ännu mera sex, ännu mera njutning? Jag menar att det är livsavgörande i dessa turbulenta tider, med terrordåd, attentat och världsledare som tycks ha fått fnatt.

Jag tror inte att det räcker med att stilla meditera sig till fred – även om det är bevisat bra med meditation – jag menar att vi behöver göra mera.

Så ta din kvast och åk till ditt Blåkulla. Bli en person som står upp för människors rättigheter. Släpp skammen kring sexualiteten och skapa ett liv som du njuter av.

Om du saknar partner, har du en egen underbar kropp att leka med.

Det är tid för kärlek, det är tid för kärlekskrigarna, det är tid för en värld av kreativitet, omtanke och kärleksfull stridslystnad.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer


Related

veckokrönika 1509538682135369776

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Ja! Hurra!! Visst behövs fler häxor i den här världen, och jag är sannerligen en av dessa! Vi ses på Blåkulla, var det än ligger, Charlotte!

    SvaraRadera
  2. Haha. Lite svårt har jag för krigiska termer i samband med kärlek och sex, men jag förstår vad du skriver. Och håller med fullt ut.

    SvaraRadera
  3. Förena er alla häxor i världen! Ingen skam här inte. Bara på SVT-play i helgen. :)

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item