charlottecronquist

Sexualitet: 11 aktiviteter som stärker din lust

Här kommer 11 tips på aktiviteter till dig som vill känna mer och större lust i ditt liv.
Du kan känna mer energi och ökad sexuell vibration redan när du börjar säga ja till ett par av dem!
Om du behöver hjälp att komma igång rekommenderar jag Lekfull tantra - en grundkurs i tantra som finns både som onlinekurs och som helgkurs i Stockholm.


1. Börja med att bejaka att du har lust.

Det är okej att ha lust. Det är okej att ha lust på ditt sätt. När, hur och var du vill.


2. Titta dig i spegeln.

Se på din kropp med kärlek.  Acceptera den precis som den är.


3. Bli vän med din egen kropp - genom att röra vid den.


Börja varje morgon med att massera din kropp. Det blir ett sätt att uppmärksamma din kropp, att väcka din kropp och att bjuda dig själv på beröring. Smek din kropp och känn hur lusten väcks i dig.
Det är ett första steg för att känna att lusten kommer från dig själv och inte från någon annan.

Lär känna din sexualitet och din sensualitet.  Närma dig nyfiket de allra hetaste delarna av din kropp och ge dem din uppmärksamhet.

4. Rör på kroppen, möt din lust.

Dansa, rör på höfterna, känn att kroppen är din vän. Bjud in mjuka rörelser, starka rörelser, snabba rörelser, långsamma rörelser.

5. Gör knipövningar

Gör dem varje dag - oavsett om du är man eller kvinna. En stark bäckenbottenmuskulatur ger på sikt starkare orgasmer och öppnar för energiorgasmer.

6. Låt någon smeka dig.

Ligg ner och blunda. Låt en partner smeka din kropp med olika föremål (det kan vara vad som helst från en fjäder till en isbit). Känn hur du njuter av beröringen. Våga ta emot.

7. Upptäck hur sensuellt det är att ge.

Smek din partner långsamt och fjäderlätt. När du tycker att du rör hen långsamt, minska takten till hälften.

8. Uttryck din lust med rösten.

När du smeker dig själv eller blir smekt, gör ljud som visar att du njuter.  Dina ljud (ordlöst eller med ord) bidrar till att öka din lust.


9. Skapa tid och rum för din lust.


Om du har ett tajt livspussel, schemalägg tid för lust (smekningar, onani, sex) och låt inget hindra dig eller er från att använda den tiden. Lägg märke till om du hittar svepskäl för att inte använda din lusttid. Visa dig själv och din partner att lusten är viktig.


10. Om du har en partner, kommunicera kring lust.


Berätta vad du tycker om, var dina rädslor finns, dina önskemål, dina hemliga fantasier.

11. Gör en date med dig själv eller med din partner.

Bjud in dig själv eller din partner till ett kärleksmöte. Förbered genom att göra rummet vackert. För in saker i rummet som retar alla sinnen – smaken, lukten, synen, hörseln och känseln. Den enda begränsningen är din fantasi.

Eller så går du helt enkelt Lekfull tantra, på det sätt som passar dig.


Lekfull tantra helgkurs i Stockholm 3-4 mars. Early bird fram till 1 februari.
Du får en plats genom att swisha kursavgiften till  1234 76 22 09. Ange "tantramars" och din e-postadress. Pris 2250:- (inkl momsLekfull tantra online - du startar när du vill, kan träna själv och har tillgång till kursen i ett halvt år. Endast 500:- Det är superenkelt att komma igång! Se här:
Charlotte Cronquist
är kärlekskrigare

Love is the answer
Foto: Jan Dahlqvist 

Vill du också att ett liv där sexualiteten flödar, där du har närande relationer och där du känner att du och din kropp är bästa vänner?
Det är då du ska ta kontakt med Charlotte Cronquist som är relationsexpert och lustcoach som erbjuder online-kurser, coaching och böcker. Hon driver intervjupodcasten 100%-podden och bloggar om kärlek, relationer och sexualitet.

Related

sexualitet 7261332743551300938

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Jättebra tips. Enkla och nästan självklara (fast de är de ju inte). Mest gillar jag: "Skapa tid och rum för din lust".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gunnar. Visst är det så att mycket är i grunden enkelt... men ibland är det ju enkla och självklara det svåra... Hoppas du skapar tid och rum för din lust. <3

   Radera
 2. Bra tips! Det är verkligen inte alltid så lätt att finna lust... men vad jag har upptäckt är ju att det är som en spiral. Ägnar jag mig mycket åt sexuella aktiviteter så får jag ännu mer lust.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den reflektionen är viktig. I perioder när jag har njutit lite har lusten gått ner... och när jag njutit mer ökar den... Så den som är utan sex... kanske bra att börja njuta av sig själv för att komma igång igen. <3

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

item