charlottecronquist

Veckokrönika: När lyssnar du på din egen röst?





Häromdagen berättade en vän att hon äntligen hade tagit sig för att lyssna på mitt sommarprogram.
Det fick mig att leta fram det avsnittet i #100procentpodden.


Sedan satt jag och lyssnade på orden jag sa för mer än tre år sedan.
Berättelsen om den unga våldtagna flickan som blev en kärlekskrigare.

Ibland tror jag att det är på sin plats att se på sig själv med stark medkänsla. Att tillåta sig att titta bakåt i historien och omfamna den person en varit genom livet. Att omfamna sig själv och sina minnen både med kärlek och med förlåtelse.

Jag minns hur jag plötsligt visste vad mitt sommarprogram skulle handla om. Idén föddes våren 2015. Jag skulle berätta historien om våldtäkten och om att det är möjligt att resa sig och bli stark, även efter traumatiska upplevelser.

I dag vet jag att det är möjligt att älska människor i allmänhet och män i synnerhet, trots erfarenheter av olika typer av sexuella kränkningar. I dag har jag också en möjlighet att sätta gränser, på ett sätt som den unga Charlotte inte klarade.

Men det är egentligen inte det jag vill tala om nu. Jag är mer inne på vad som händer när jag lyssnar på berättelsen. Det som händer är både att fler minnen väcks och att jag känner självkärlek. När jag lyssnar får jag lust att omfamna mig själv mjukt – särskilt de delar av mig som fortfarande bär små ärr efter de gamla såren.

När jag lyssnar kan jag också känna stolthet och tacksamhet. När jag väljer att berätta om mina erfarenheter är det inte i första hand för att söka bekräftelse (även om  jag självklart gillar att bli bekräftad), utan det handlar mer om att jag tror att det finns en allmängiltighet i mina upplevelser, som kan bidra till att andra människor – och då särskilt kvinnor – väljer att resa sig och känna sin egen inre styrka.
När jag lyssnar hör jag kärlekskrigaren, även om hon inte hade tagit form när programmet spelades in. Ja, jag är verkligen en kärlekskrigare och det känns fantastiskt – och samtidigt sårbart – att bära den rustningen.

Min vän som lyssnade sa till mig att hon var nyfiken på att höra en fortsättning. Så det ska bli spännande att se om det finns flera sommarprogram som bor i mitt inre. Kanske är det rentav så att det är kärlekskrigarens tur att berätta? Jag vet inte. Än.

Det jag vet är att det är nyttigt att då och då verkligen lyssna på sin egen röst. Vad står det i dina gamla dagböcker, i filminspelningar eller på andra platser där din röst har gjort avtryck. Vem hör du när du lyssnar på dig själv?

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Vill du också känna dig så trygg att du kan dela dina erfarenheter med andra? Då vill jag rekommendera dig mina onlinekurser Släpp skammen, Ta makten och Älska kroppen.
Du kommer igång på ett litet kick – börja med att klicka på kursnamnen så får du mer information.

Här kan du lyssna på sommarprogrammet. Om det inte funkar, kan du testa att klicka här. 


Related

veckokrönika 245766331314526517

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Just det där - att kunna gå bakåt i mitt blogg-bibliotek, det gör jag med jämna mellanrum. Fascinerande att se hur jag, min röst, min syn på världen och mig själv, förändras, emellanåt subtilt, emellanåt revolutionerande.

  Tycker om det. En av de bästa sakerna med att blogga.
  <3

  SvaraRadera
 2. Härligt resonerat och imponerande att du berättat din historia.
  Det är faktiskt ganska skönt att ha stunder då man känner att man älskar sig själv och kan vara stolt över saker man gjort eller tagit sig igenom :)

  SvaraRadera
 3. Kul med att läsa din historia & att man kan vara stolt över de man lyckas me

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item