charlottecronquist

100%-podden möter Gustaf Josefsson Tadaa #96




Vi hade träffats en gång tidigare, Gustaf Josefsson Tadaa och jag, på ett arrangemang som Skolvåren hade för några år sedan. Det var något med honom som fångade mig redan då - och det kanske var hans snabba tankar, hans tankespjärn, hans sätt att addera saker och skapa nya summor? Kanske hans sätt att se långa samband och hitta slutsatser som var nya för mig.

När jag träffar honom på Slottet i Stockholm i slutet av augusti 2018 har jag dagen innan lyssnat på en föreläsning av honom på Youtube och faktiskt blivit lite starstruck. Det är sällan det händer mig. Och jag vet egentligen inte vad som gav den känslan, kanske just det att jag fick några aha:n och att jag gillade det?

Samtalen i 100%-podden gör jag utan manus och utan att ha färdiga frågor. Det blir spännande möten, för de sker som ett samskapande mellan mig och gästen. Ibland blir det extra pirrigt. I början av samtalet rabblar Gustaf sitt cv och det är verkligen en imponerande mängd utbildningar som han har med sig i bagaget. Tillräckligt mycket för att kunna berätta om sina upptäcker, de stora idéerna, tankarna om samtiden, framtiden, tekniken och relationerna.

Ibland, under samtalet, hade jag önskat att jag bara hade kunnat trycka på stoppknappen och så långsamt ta in det han säger. När jag frågar Gustaf om han ser optimistiskt på framtiden, säger han något i still med att svaret säger ju bara något om honom, inte om framtiden. Själva framtiden saknar ju värderingar, medan människors tankar om den ändå kan bidra till att påverka den… Ja du kanske förstå… hur många tankar han sätter igång.

Vi talar en del om Burning Man i samtalet. Det är en fantastisk företeelse, vars Skandinaviska variant kallas Borderland. Stilla gärna din nyfikenhet kring vad det kan vara.

Gustaf Josefsson Tadaa är futurist, serieentreprenör, har ständigt nya idéer, fattar snabba beslut och anlitas ofta för att tala om just framtiden - trots att han själv strävar efter att leva i nuet så mycket som möjligt.

Lyssna till podden i ljudspelaren:


Om det inte går att lyssna i din webbläsare, kan du pröva här istället.
Eller ännu hellre prenumerera på podden! Det kan du göra här. Download


Varför 100%-podden?

För att jag älskar det och för att jag vill bidra till att fler väljer att leva fullt ut.

100%-podden är ett fantastiskt projekt, där jag får möta härliga människor. Det är också en hel del jobb med det. Hitta 100%-are, möta dem, redigera avsnitten, sända dem, marknadsföra dem. Det är som att jag är en egen liten radiokanal - och allt gör jag på min fritid och för att jag älskar det. Sedan starten 2015 har jag mött fler än 100 personer och varje möte är unikt.

Samarbeta kring 100%-podden

Jag söker samarbetspartners som kan bidra till att sprida podden mer, skapa ekonomi för podden och göra det lättare att inspirera fler att bli 100%-are. Ta kontakt med mig så hittar vi samarbetsformer.

Prenumerera på 100%-podden

Det är helt gratis att prenumerera på 100%-podden. Det finns närmare 100 avsnitt som du kan finna och lyssna på i egen takt. De flesta är på svenska och så finns det ett tiotal på engelska.

Här startar du din prenumeration - så att du bekvämt kan lyssna i din smarttelefon eller på din surfplatta.

Recensera 100%-podden!

Ett sätt att få ökad uppmärksamheten för en podcast är att du recenserar den. Det enda du behöver göra är att klicka på podden i din podcastapp och så skrolla dig fram till recensioner. Det allra enklaste är att klicka i ett antal stjärnor (gärna fem!) och om du har tid eller lust kan du också skriva några rader. Ju fler recensioner, desto mer syns 100%-podden bland andra poddar! (Går lättast att göra från en mobiltelefon).

Bidra till 100%-podden

Swisha ett bidrag (en gåva) till mig på 070322 42 42. Skicka valfri summa och skriv "gåva 100podden" och gärna din e-postadress.

100%-podden är ett fantastiskt projekt, där jag får möta härliga människor. Det är också en hel del jobb med det. Hitta 100%-are, möta dem, redigera avsnitten, sända dem, marknadsföra dem. Det är som att jag är en egen liten radiokanal - och allt gör jag på min fritid och för att jag älskar det. Så tacksam när du får impulsen att bidra <3


Gilla 100%-podden
100%-podden har en gilla-sida på Facebook.

Gilla gärna den. Klicka här så kommer du till sidan.

Tipsa om fler 100%-are

Tipsa gärna om fler personer som är 100%-are och hur jag kan komma i kontakt med dem.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

100%-podden 3958496523391265691

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Intressant inlägg =) du får ha en bra dag =)

    SvaraRadera
  2. Spännande möten du får till. Förstår att du blir enormt inspirerad. Möten är det bästa som finns :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur! Det är också så extra spännande när jag kommer utan laddat frågebatteri <3

      Radera
  3. Spännande samtal - lyssnade på vägen hem från att ha hämtat min cykel som fått ny slang efter gårdagskvällens punka. :-)

    Kommer att lyssna till ert samtal flera gånger, det var flera saker jag hajade till på och kände: här vill jag stanna upp och reflektera!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst är det spännande. Det är som att jag tänker att det skulle vara intressant att lyssna liksom långsamt på det.

      Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item