charlottecronquist

Sexualitet: Feministisk erotik - jag möter Maxinne Björk

Maxinne, boken och jag på releasefesten för Feministisk erotik.

Häromdagen var det stor releasefest för novellsamlingen Feministisk erotik på Folkoperan i Stockholm. Och jag bara måste ju dit.
Så fort jag klivit innanför dörrarna kom Maxinne Björk fram och kramade mig och jag gratulerade henne till boken. Hon är en av de tio kvinnor som skrivit boken.
Maxinne bjuder in läsarna till "The conscious play party". 

Jag mötte Maxinne Björk första gången på tantrafestivalen på Ängsbacka förra sommaren. Hon var där med Charlena Ishani, som jag träffat för första gången när jag gick en tantrakurs i Indien den vintern.
 
Sedan dess har jag följt Maxinne, läst mer om hennes möte med tantra på hennes blogg, sett resultatet av hennes hängivenhet för fotografi i allmänhet och nakenfotografi i synnerhet. Via instagram har jag följt henne på hennes resa i världen, där hon tycks utforska både det yttre och det inre och att livsresan sker i ett ständigt flöde.

Jag som nyss sett henne på bilder från Bali, var lite förvånad över att se henne på Söder i Stockholm - även om jag redan visste att hon skrivit en av novellerna.
Releasefesten hölls i foajén på Folkoperan på Söder i Stockholm. Det kryllade av människor som ville höra högläsning ur boken, gratulera författarna, titta på erotisk konst och se burleska uppträdanden. Själv hamnade jag av en slump en meter från scenen och kunde njuta av lekfullheten i arrangemanget.

Och där, bland alla människor fick vi en stund tillsammans. Självklart undrade jag hur det känns för henne att nu också vara författare.
– Det känns ju helt fantastiskt, overkligt nästan. Men ändå helt rätt! Detta är bara början på en massa spännande, det känner jag i hela min kropp. Jag har väl egentligen bara gått och väntat på att få en ordentlig anledning att tvingas ta mig tiden att skriva något större. Så när jag fick förfrågan på mail om detta projekt medan jag bilade i Frankrike, jublade jag av lycka. Det kändes ju verkligen helt rätt. Efter att ha skrivit denna novell så har jag fått enorm mersmak, för upplevelsen av att själv grotta in mig i denna erotiska historia var ju magiskt ut i fingertopparna, berättar Maxinne.

Vad är då erotik för henne och vad är det härliga med erotiska noveller?
– Erotik för mig är lustan och de sensuella delarna i kärlekslivet. Så litterär erotik har sitt syfte att inspirera till att spendera mer tid åt att fantisera mer i sexuella banor. Kanske finna tid och ro att ge sig själv självkärlek, eller hetta till det och inspirera till att utforska mer med sin partner eller älskare. Medvetenheten går tillbaka till en själv. Alla handlingar kan man välja att göra på ett medvetet eller omedvetet sätt. Att läsa erotik med full närvaro och med rätt intention är min melodi. 

Eftersom tantra är en av kopplingarna mellan Maxinne och mig, så är jag självklart nyfiken på vad tantra är för henne.
– Tantra för mig är t.ex ett sätt för mig att vara mer närvarande i livet. Att fokusera på nuet, vad som känns och vad som inte känns, att lära mig allt om mig själv och vad jag är kapabel till att känna. Att älska oändligt i alla riktningar av livet och uppskatta min tid i det här livet. Att njuta så mycket jag bara kan, av alla aspekter i livet. Att vara 100% i min kropp.
Det känner jag verkligen igen. "Att älska oändligt i alla riktningar av livet och uppskatta min tid i det här livet". Wow, så rätt det känns. Och det finns en plan att vi ska mötas i 100%-podden, bara vi lyckas vara på samma ställe tillräckligt länge.

Så är du nyfiken på Maxinnes erotiska novell... så vet att den finns i en bokhandel nära dig. (Och den närmaste ligger förmodligen i din dator eller telefon). 


Related

världen 6156222615331643981

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Mycket spännande , en bok att ta fatt i - och så fint det där citatet om livet är. <3

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item