charlottecronquist

Malin Drevstam om anknytningens roll för ditt sexliv #charlottepodden

Det är inte ofta jag pratar om böcker i mina poddavsnitt, men Malin Drevstams bok "Lust och olust - om sex, närhet och anknytning" kunde jag bara inte motstå.
Orsaken är enkel. Frågan om anknytning är angelägen. Jag fick flera aha-upplevelser när jag läste boken. 
Enkelt skulle en kunna säga att den (o)trygghet vi kände som barn, bär vi med oss resten av livet - och självklart även i våra kärleksrelationer. Själv tillhör jag de otrygga, men har - tack vare kurser, utbildningar, meditation, tantra och mycket annat, i dag en förvärvad trygghet... och det är bara ibland, när jag blir riktigt triggad som jag faller tillbaka i mer otrygga anknytningsmönster.
Det är sånt vi talar om Malin och jag. Du får veta en hel del om vad anknytning är och vad som händer dig som är vuxen.
Malin Drevstam är en spännande person. Hon har just fyllt 50 och har länge intresserat sig för människors sexualitet och nära relationer. Hon är socionom i botten och är legitimerad psykoterapeut och sexolog - när hon inte skriver böcker vill säga.
Genom åren har hon mött många människor med trassliga relationer och när hon började se mönster i det... ja då började hon se kopplingen till hur grundtrygga vi är som individer.
Möt oss i ett bubblande samtal.
Om du vill möta Malin Drevstam live, är ett sätt att gå på Stockholm Tantrafestival 22-24 november, där hon talar om anknytning och där jag kör en workshop om Lekfull tantra (och en väldig massa annat.)VARFÖR #CHARLOTTEPODDEN?

Jag är en kärlekskrigare som vill bidra till mer kärlek i dig och i världen. För mig startar den resan inne i mig - och inne i dig. När jag kan känna självkärlek och självacceptans är det lättare att också vara kärleksfull mot andra. Det är lättare att göra val som är mer kärleksfulla på livets alla arenor. Kärleksfullhet smittar, är min erfarenhet.
En av mina arenor som #kärlekskrigare är #charlottepodden.
Här möter jag människor som jag betraktar som något slags kärlekskrigare. Som står upp för att vara sig själva, som har något slags mission och där det blir extra spännande om ord som kärlek, sexualitet, relationer och tantra är tillåtna.
När jag hade gjort drygt 100 avsnitt av #100procentpodden, kändes det viktigt med förnyelse. Framförallt var det flera lyssnare som önskade höra mer av mig. Därför kommer podden att innehålla i första hand två sorters avsnitt.
I den ena handlar det om hur du kan ta makten i ditt liv och i det andra möter jag intressanta, roliga, härliga, spännande människor.

Du kan ta makten i ditt liv, genom att se på dig själv med en klarare blick - och acceptera dig själv som du är. Det skrev jag om i boken ”100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap”. Nu finns den som ljudbok (premiär i september 2019) och jag har därmed läst in hela boken, kapitel för kapitel. Varje kapitel är kort och avslutas med en reflektionsfråga. I #charlottepodden kommer jag att läsa upp kapitel och reflektera kring innehållet - och min intention är att du också kan börja reflektera över dem. Ju mer koll du har på dig, ju mindre rädd du är att möta alla sidor av dig, desto mer av en #kärlekskrigare blir du.

I intervjuavsnitten kommer du att möta många kvinnor (som det ser ut just nu) och vi kommer att tala om djupa aspekter av livet - samtal som jag hoppas också kan inspirera dig till att ta makten i ditt liv.
Du får gärna föreslå personer jag ska intervjua, eller teman som du tycker är viktiga för en #kärlekskrigare. Sexualitet och tantra är det extra lätt att få med mig på - för jag menar att när vi har kontakt med vår sexuella kraft, kan den smitta och göra resten av livet härligare.

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera den vidare till vänner och bekanta.
Jag blir oerhört tacksam om du gör det.
 1. Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor).
 2. Dela poddavsnitt med andra, rekommendera podden till andra, tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den.

Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har löst att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till kärlekskrigaren” eller ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller.
Tack för att du har läst ända hit. Världen behöver mer kärlek.
Jag gör mitt och du gör vad du kan! Tillsammans kan vi skapa magi.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

charlottepodden 2231507114848011600

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Spännande - anknytning dök upp i relation till just relationer i en annan tråd här idag. Synkronicitet?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske också är så att anknytning är något fler blir medvetna om - samtidigt?

   Radera
 2. Spännande! Och skönt att du har jobbat dig till trygghet. Heja dig för det! Det är så intressant det här, med vad vi bär med oss. Och vad vi gör av det ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker att första steget att bli medveten om sina egna mönster och vad som händer i en. Häromdagen fick jag tex plötsligt ett tryck över bröstet, som av ångest, och det tog en liten stund innan jag insåg att det inte var min... utan den som fanns närmast mig...

   Radera
 3. Ja, det här med anknytning är mer aktuellt än någonsin. Fler och fler växer upp med brist på anknytning till sina föräldrar. Det gör mig så ledsen....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker också att det finns fler föräldrar som är medvetna om detta i dag, och verkligen jobbar för att barnen får bra anknytning. Vetenskapen föddes efter det att jag föddes, så mina föräldrar hade inte den kunskapen.

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item